Latvijā

Rīgā nāksies atstādināt apmēram 5% pašvaldības darbinieku

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Мартиньш Стакис
Мэр Риги Мартиньш Стакис - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvaspilsētā savlaicīgi veikta darbinieku pienācīga motivācija, taču līdz šim Covid-sertifikātus vēl nav saņēmuši visi pašvaldības darbinieki.
RĪGA, 10. novembris — Sputnik.Rīgas pašvaldības iestādēs patlaban nav vakcinējušies aptuveni 5% darbinieku, intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma" paziņoja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.
Viņš atzīmēja, ka galvaspilsētā jau laikus paveikts labs darbs, motivējot darbiniekus vakcinēties, lai septembrī sasniegtu 80% aptveri. To sasniedzot, vēl 15% vakcinācijas procesu sākuši vai jau pabeiguši.
Торговый центр во время локдауна в Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Latvijā
Dzīve pēc 15. novembra: šodien valdība pieņems gala lēmumu
Patlaban aptuveni 5% darbinieku līdz 15. novembrim nebūs Covid-19 sertifikāta, kas nepieciešams darba pienākumu veikšanai.
Staķis atzīmēja, ka dažās pašvaldības institūcijās nevakcinēto darbinieku īpatsvars ir lielāks, tomēr, viņaprāt, lai arī būs nepieciešams no darba atstādināt daļu darbinieku, "milzīgas izmaiņas" pakalpojumos pilsētnieki neizjutīšot.
Atbilstoši Saeimas lēmumam, pēc 15. novembra sabiedriskā sektora darbiniekiem jābūt Covid-sertifikātam vai saskaņā ar vakar pieņemtajiem valdības noteikumiem jāuzsāk vakcinācijas procedūra. Pārējie tiks atstādināti no darba.
Ekonomikas ministrijas dati liecina, ka uz 31. oktobri valsts sektora visās jomās vakcinācijas aptvere pret Covid-19 ir virs 80%
Vakcīna Moderna - Sputnik Latvija, 1920, 08.11.2021
Latvijā
Kovida likums Latvijā: centieni piespiest vakcinēties ar bada draudiem
Pret Covid-19 vakcinēti 88% muzeju darbinieki, 88% kultūras iestāžu darbinieki, 89% bibliotēku darbinieki, 91% valsts pārvaldē un pašvaldībās strādājošājie, 93% pedagogi un augstskolu pasniedzēji, 95% veselības aprūpes darbinieki.
Zemākais vakcinācijas rādītājs valsts sektorā ir ugunsdzēsējiem, kur līdz oktobra beigām vakcinēti bija 80%, tad seko policisti, no kuriem vakcinēti 83%.
Ziņu lente
0