Latvijā

Krievijas vēstniecība: pieminekli padomju karavīriem Jēkabpilī aizsargā līgums

© Sputnik / Sergey MelkonovВ ночь на 24 февраля в Екабпилсе вандалы украли пушку ЗиС-3 с могилы героев-освободителей Екабпилса от нацистских захватчиков
В ночь на 24 февраля в Екабпилсе вандалы украли пушку ЗиС-3 с могилы героев-освободителей Екабпилса от нацистских захватчиков - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība atgādināja, ka uzņēmusies saistības par Krievijas apbedījumu un memoriālo kompleksu kopšanu valsts teritorijā.
RĪGA, 10. novembris - Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā atgādināja, ka padomju brāļu kapus un pieminekli Jēkabpilī aizsargā Krievijas un Latvijas starpvaldību vienošanās un jebkādām attiecībā uz tiem veiktajām darbībām jābūt saskaņotām ar Maskavu.
Runa ir par pieminekli, kas bija uzstādīts brāļu kapos, kur apglabāti artilērijas gvardes ģenerālmajors Sergejs Petrovičs Kuprijanovs, gvardes pulkvedis Gavriils Kuprijanovičs Šarikalovs un Sahabutdins Galautdinovičs Gazejevs. Visi trīs gājuši bojā cīņās par pilsētas atbrīvošanu no hitleriešiem 1944. gada augustā.
В ночь на 24 февраля в Екабпилсе вандалы украли пушку ЗиС-3 с могилы героев-освободителей Екабпилса от нацистских захватчиков - Sputnik Latvija, 1920, 20.03.2021
Viedoklis
Pieminekļu karš: latviešu strēlnieki pret krievu lielgabalu
Krievijas vēstniecība vērsa uzmanību uz Latvijas presē publicētājām "insinuācijām" attiecībā uz padomju brāļu apbedīšanas pārvietošanu Jēkabpilī.
"Šajā kontekstā gribētos "atvēsināt" dažus karstgalvjus un atgādināt, ka jebkādi darbi un manipulācijas ar konkrēto memoriālo kompleksu, ko aizsargā Krievijas un Latvijas starpvaldību līgums, obligāti jāsaskaņo ar Krieviju." teikts Latvijas vēstniecības paziņojumā Latvijā.
Krievijas vēstniecībā atgādināja, ka 23. februārī Jēkabpilī tika nolaupīts lielgabals no pieminekļa karavīru brāļu kapos un norādīja, ka Latvija apņēmusies nodrošināt šādu memoriālo būvju un apbedījumu kopšanu un labiekārtošanu, kā arī saglabāšanu. Krievijas diplomāti šajā sakarā aicināja atbildīgas institūcijas spert soļus vandālisma akta seku novēršanai un šādu darbību novēršanai nākotnē.
"Mēs joprojām gaidām Latvijas puses oficiālo atbildi ar informāciju par krimināllietas izmeklēšanas gaitu un rezultātiem attiecībā uz šo barbarisko akciju," rezumēja Krievijas vēstniecība Latvijā.
Ziņu lente
0