Latvijā

Skolas gatavojas klātienes mācībām: atsākta skolēnu Covid-19 testēšana

© Sputnik / Sergey MelkonovУказатель направления на сдачу анализа на COVID-19
Указатель направления на сдачу анализа на COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedēļu pirms skolēnu atgriešanās no attālinātajām mācībām atsāk rutīnas skrīningu.
RĪGA, 9. novembris — Sputnik. Kopš pirmdienas atsākas Covid-19 testēšana uz 4. -12. klašu skolēniem, tiek ziņots Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā.
Plānots, ka 15. novembrī no attālinātajām mācībām skolā atgriezīsies arī 4.-12. klašu skolēni. Tāpēc tiek atsākts skolēnu rutīnas Covid-19 skrīnings. Dalība izglītības procesā iespējama tikai ar negatīvu testa rezultātu.
Школьники младших классов в защитных масках - Sputnik Latvija, 1920, 09.11.2021
Latvijā
Vanaga: ļaujiet izglītības nozarei elpot brīvāk
Atsevišķos izņēmuma gadījumos, ja bērnam tiešām nav iespēju nodot testu savas izglītības iestādes noteiktajā laikā, joprojām paliek spēkā iespēja testu nodot arī individuāli laboratorijā.
Kopš 1. novembra klātienē mācības atsāka 1.-3. klašu skolēni.
Atgādinām, ka no 15. novembra izglītības nozarē strādājošie darbu klātienē varēs turpināt tikai ar derīgu Covid-sertifikātu. Kā informēja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, Latvijā vakcinējušies 93% skolotāju un augstskolu pasniedzēju.
Oktobra beigās Izglītības un zinātnes ministrija veica aptauju par to, cik pedagogu netiks vakcinēti līdz 15. novembrim, un gatavojas izbeigt darba attiecības. Vispārizglītojošajās skolās tādu bija 5%, bet pirmsskolas izglītības iestādēs – 6%.
Ziņu lente
0