Pasaulē

NATO veterāns: alianse gatavojas kodoluzbrukumam Krievijai

ASV GS iznīcinātājs F-15 Eagle - Sputnik Latvija, 1920, 08.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grieķijas armijas veterāns atgādināja: pērn NATO vadība aicinājusi veidot stabilu un vienotu kodolaliansi, jo pasliktinās drošības apstākļi un aug nenoteiktība Eiropā.
RĪGA, 8. novembris — Sputnik. Grieķijas armijas veterāns Stavross Atlamazoglu paziņoja, ka NATO gatavojas kodoltriecieniem Krievijai. Šo viedokli viņš atklāja rakstā portālam 19FortyFive, vēsta RIA Novosti.
Военнослужащий ВС РФ работает со средствами радиоэлектронной борьбы - Sputnik Latvija, 1920, 05.11.2021
Pasaulē
Atlantico: karadarbības gadījumā Krievija ātri paralizēs NATO
Militārajās mācībās "Steadfast Noon 21" šī gada oktobrī alianses spēki "nometa" ASV ražotās ūdeņraža bumbas B61 karadarbības arēnā. Presei organizācija apgalvoja, ka tie esot ikdienišķi manevri, nesaistīti ar pašreizējiem notikumiem pasaulē. Taču, pēc eksperta domām, mācības, domājams, vērstas pret Krieviju.
Viņš atgādināja, ka pērn NATO vadība aicinājusi veidot stabilu un vienotu kodolaliansi, jo pasliktinās drošības apstākļi un aug nenoteiktība Eiropā. Militārā bloka līderi uzskata, ka tamlīdzīga apvienība palīdzētu tikt galā ar jebkādiem neparedzētiem apstākļiem kontinentā.
"Lai arī Krievija deklarācijā nav pieminēta, tā ir šī paziņojuma domājamais adresāts," Atlamazoglu konstatēja portālā 19Fortyfive.
Kopš Hirosimas un Nagasaki iznīcināšanas laikiem kodolbumbas nav pielietotas, tomēr tādas mācības kā "Steadfast Noon" ir ārkārtīgi svarīgas gadījumam, ja sāksies liels karš, kurā tiks pielietots šāda veida bruņojums, raksta analītiķis. Pateicoties mācībām, piloti, ekipāžas un apkalpojošais personāls precīzi zināšot, ko darīt kodolkonflikta gadījumā, rezumēja karavīrs.
Ziņu lente
0