Latvijā

Pēc 15. novembra Latvijas ciemi var palikt bez veikaliem

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasSlēdze
Slēdze  - Sputnik Latvija, 1920, 07.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi pārdevēji vakcinējušies pēdējā brīdī un vēl nav saņēmuši vakcinācijas sertifikātu.
RĪGA, 7. novembris — Sputnik. Latvijā ieviestos ierobežojumus plānots atcelt pēc 15. novembra, taču pastāv risks, ka pēc izolācijas noslēguma, iespējams, tiks slēgta virkne veikalu mazpilsētās un laukos, vēsta "TV3 Ziņas".
Starptautiskā autobusa vadītājs - Sputnik Latvija, 1920, 26.10.2021
Latvijā
Nevakcinētos autovadītājus no Latvijas jau gaida darbā Vācijā
Pēc izolācijas beigām veikali varēs strādāt no 06:00 līdz 21:00, nevis slēgt durvis septiņos vakarā, kā pašlaik. Tomēr vēl nav saprotams, kas tos atvērs un aizvērs, kā arī tirgosies: pēc 15. novembra visiem pārdevējiem jābūt Covid-sertifikātam. Lielākā daļa tirdzniecības darbinieku jau sākuši vakcināciju, taču izšķīrušies par to pēdējā brīdī, un process vēl nav noslēgts.
Pie tam veikalos mazpilsētās un lauku rajonos parasti strādā viens vai divi pārdevēji, un aizvietotāju viņiem nav.
Kooperatīvs "Aibe" apvieno vairāk nekā 550 veikalus visā Latvijā. Lielākā daļa no tiem atrodas reģionos. Ciemā pie Aglonas tas ir vienīgais pārtikas veikals. Pēc 15. novembra to nāksies slēgt uz vairākām nedēļām, jo vakcinācijas sertifikāti pārdevējiem vēl nebūs gatavi.
Pārdevēja Inese pastāstīja, ka pirmo vakcīnas devu saņēmusi un tagad gaida otru. Tā būs 16. novembrī. Inese nav gribējusi vakcinēties un izdarījusi to, ņemot vērā valdības spiedienu – citu variantu nebija.
Informācijas stends pie E.Gulbja laboratorijas - Sputnik Latvija, 1920, 09.10.2021
Latvijā
Kas notiek ar Covid-19 sertifikātu, ja vakcinētais inficējies
Tiesa, kooperatīvā atzīmēja, ka vakcinācijas līmenis pārdevēju vidū ir augsts, un tamlīdzīgas situācijas skars vienīgi atsevišķus reģionus.
Sliktākā situācija var veidoties pensionāriem. Ja cilvēkiem nav savas mašīnas, bet tuvākais veikals atrodas 10 kilometru attālumā, sirmgalvim atliek divi varianti: neēst vai braukāt sabiedriskajā transportā, kas parasti kursē vienu vai divas reizes dienā.
Ziņu lente
0