Video

Krievijā demonstrēti treniņi kosmonautiem – izsēšanās uz Mēness

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagaidām nav zināms, kad notiks lidojums uz Zemes pavadoni, tomēr plānots, ka tas varētu notikt tuvāko desmit gadu laikā.
Krievijā demonstrēti kosmonautu treniņi "desantam" uz Mēness. Video ierakstu publicējis Gagarina vārdā nosauktais Kosmonautu sagatavošanas centrs savā kanālā YouTube.
Ierakstā redzams, kā kosmonauts imitē galvenās darbības uz Mēness virsmas. Pateicoties trenažierim "Vihod 2", speciālistu komandai izdevies radīt pievilkšanas spēku tāpat kā uz Mēness, stāsta Sputnik Lietuva.
Treniņu laikā Krievijas kosmonauts Aleksandrs Misurkins iznāca no kuģa nosēšanās moduļa un devās pa iedomāto Zemes pavadoni ar instrumentiem rokās.
Misurkins gatavojas savam trešajam lidojumam kosmosā.
Pilotējamais kuģis "Soyuz MS 20", pie kura stūres viņš sēdēs, startēs 8. devembrī.
Tajā būs tūristi: japāņu uzņēmējs Jusaka Maezavu un viņa palīgs Jozo Hirano. Kosmonaudam viņi jānogādā orbītā. Lidojums ilgs 12 dienas, pēc tam ekipāža atglriezīsies uz Zemes.
Oficiāli dati par izsēšanos uz Mēness vēl nav sniegti, tomēr izteikti pieņēmumi, ka tas varētu notikt jau 2030. gadā.
Iepriekš SKS stacijā pabija kinoekipāža: aktrise Jūlija Peresilda, režisors Kļims Šipenko un kosmonauts Antons Škaplerovs. Lidojums bija sekmīgs, visi ekipāžas locekļi atgriezās uz Zemes.
Ziņu lente
0