Pasaulē

"Dārgi samaksās". Briti nosoda turku bezpilota lidaparātu pielietošanu Donbasā

© Facebook / Screenshot: Генеральний штаб ЗСУСтоп-кадр видео применения беспилотника Bayraktar TB2 в Донбассе
Стоп-кадр видео применения беспилотника Bayraktar TB2 в Донбассе - Sputnik Latvija, 1920, 01.11.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daily Express lasītāji nosoda Kijevas lēmumu izmantot Donbasā bezpilota lidaparātus Bayraktar.
RĪGA, 1. novembris — Sputnik. Britu avīzes Daily Express lasītāji pauduši viedokli par Turcijas bezpilota lidaparāta Bayraktar TB 2 pirmo militāro pielietojumu Ukrainā, vēsta RIA Novosti.
Komentētāji bija sašutuši par Kijevas bezatbildību un piekrita: Ukrainas Bruņoto spēku darbības pārkāpj Minskas protokolus.
США провели ротацию подразделений по подготовке военнослужащих Украины - Sputnik Latvija, 1920, 22.10.2021
Viedoklis
"Pasaule nodrebēs". Kas notiks, ja Ukrainai iestāsies NATO
"Ukraina mēģina vairot spriedzi reģionā, taču ar to saistīti Rietumu izlūkdienesti," uzskata komentētājs ar lietotājvārdu HarrisTweed. Lasītājs konstatēja, ka Krievijas bažas par rietumvalstu iejaukšanos konfliktā ar mērķi izmantot Ukrainu kā poligonu saviem politiskajiem uzdevumiem. "NATO raķetes 500 jūdžu attālumā no Maskavas – tas nenotiks. Krievijas acīs tā ir tikpat kā Karību krīze ASV," viņš uzrakstīja.
Savukārt JonO ir pārliecināts, ka pilsoniskā konfrontācija Ukrainā ilgu laiku saņēmusi atbalstu no malas. "Putins atļāva Ukrainai brīvi izveidot valdību, Krievija piegādāja iekārtas, pasūtīja mašīnu ražošanu un radīja darba vietas. Taču ES un Merkeles kundze piešķīra ukraiņiem riekšavu dolāru un atlaides kredītiem, lai organizētu kārtējās vispārējās vēlēšanas, atteiktos no politiķiem, kas piekrita Krievijas "dāsnumu" un pievienotos eirozonai un ES kā dalībprovince. Tikai tāpēc, ka ES izmisīgi gribēja pievākt naftas atradni Krimā," viņš konstatēja.
"Es zinu, ka Ukraina dārgi samaksās par tādiem soļiem," izteicās Daily Express lasītājs Rudolphucker1959.
Ukrainas aizsardzības ministrs Andrejs Tarans un ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Viedoklis
"Stāties pretī Krievijai": NATO palīdzēs Ukrainai noslepkavot lielāku skaitu cilvēku
"Ukrainai ir jāsēž mierīgi un jācieš klusu. Vismazāk mums vajag, lai Ukraina mēģinātu ievilkt Rietumus un NATO karā. Ukraina ir korumpēta neizdevusies valsts, kas gandrīz nefunkcionē, un tai nebūtu nekādas nozīmes, ja ne fakts, ka tā atrodas pie Krievijas robežas: tā ir ērta vieta Rietumiem, lai bakstītu krievu lāča sānus. Viņiem jāpievēršas cīņai ar korupciju un savu cilvēku dzīves līmeņa celšanai. zobenu šķindināšana nāk par labu vienīgi galēji labējiem ukraiņu nacionālistiem," ir pārliecināts NeilSays.
Nesen Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs paziņoja, ka karavīri Donbasā pirmo reizi pielietojuši Bayraktar – drons ar vadāmu bumbu esot iznīcinājis pretinieka lielgabalu. Pie tam Minskas protokoli stingri aizliedz kara aviācijas un bezpilota lidaparātu lidojumus gar visu saskarsmes līniju. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka Ukrainas lēmumam izmantot militāro dronu Donbasā vajadzētu "piespiest padomāt tos, kuri apbruņo Kijevu".
Ziņu lente
0