Latvijā

Pabalsts vakcinētajiem senioriem: kā to saņemt

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasДевушке делают прививку от коронавируса в пункте вакцинации
Девушке делают прививку от коронавируса в пункте вакцинации - Sputnik Latvija, 1920, 29.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā Latvijā dzīvojošiem iedzīvotājiem virs 60 gadu vecuma saņemt pabalstu pēc vakcinācijas kursa pabeigšanas? Vai jāsniedz pieteikums? Un, ja tomēr jāsniedz, tad kam?
RĪGA, 29. oktobris — Sputnik. Kā jau zināms, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) no šī gada novembra līdz 2022. gada marta beigām maksās ikmēneša pabalstu 20 eiro apmērā Latvijā dzīvojošām personām, kuras līdz 2021. gada 31. decembrim sasniegs 60 gadu vecumu un pabeigts vakcinācijas pret Covid-19 kursu vai saņems atzinumu par nepieciešamību atlikt vakcināciju pret Covid-19.
BВ.lv ziņo, ka VSAA sāks pabalsta izmaksu decembrī, izmaksājot 20 eiro par novembri un decembri, proti, 40 eiro. Turpmāk pabalsts 20 eiro apmērā tiks izmaksāts katru mēnesi līdz 2022. gada martam, ieskaitot.
Валидатор е-талона в рижском трамвае - Sputnik Latvija, 1920, 28.10.2021
Latvijā
Atlaides sabiedriskajā transportā atkal ir pieejamas, taču ne visiem
Pabalsta piešķiršanai nav jāpieteicas, ja persona saņem kādu no VSAA izmaksātājām pensijām, atlīdzībām vai pabalstiem.
Iesniegums VSAA par pabalsta piešķiršanu jāiesniedz, ja persona novembrī vai decembrī nesaņem VSAA pakalpojumus, tāpēc VSAA nav informācijas par kontu, uz kuru pabalsts jāpārskaita.
Iesniegums ir nepieciešams arī tad, ja persona saņēmusi klīniskās universitātes slimnīcas speciālista vai speciālistu konsilija atzinumu par nepieciešamību atlikt vakcināciju vai ja sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas sertifikāts (ES digitālais Covid-19 sertifikāts) saņemts citā Eiropas Savienības/Eiropas Ekonomikas zonas (ES/EEZ) dalībvalstī.
VSAA piešķir pabalstu, ja:
- no Nacionālā veselības dienesta (NVD) būs saņemta informācija par vakcinācijas kursa pabeigšanu;
Илзе Винькеле - Sputnik Latvija, 1920, 28.10.2021
Latvijā
"Tas mums maksā dzīvības": Viņķele nožēlo, ka Latvijā nerunā par vakcināciju krieviski
- persona pati kopā ar iesniegumu VSAA būs iesniegusi un tam pievienojusi Eiropas Savienības digitālo Covid-19 sertifikātu, kas saņemts citā Eiropas Savienības/Eiropas Ekonomikas zonas (ES/EEZ) dalībvalstī, vai tā kopiju;
- persona kopā ar iesniegumu VSAA būs iesniegusi un tam pievienojusi klīniskās universitātes slimnīcas speciālista vai speciālistu konsilija atzinumu par nepieciešamību atlikt vakcināciju.
Ja personai, kas atbilst 20 eiro pabalsta piešķiršanas kritērijiem, nav izsniegts ES digitālais Covid-19 sertifikāts, jo vakcinācija ir veikta valstī, kas nav ES/EEZ dalībvalsts, jāvēršas NVD ar iesniegumu par ārvalstī veiktās vakcinācijas pret Covid-19 fakta atzīšanu.
Personām, kas saņem VSAA pakalpojumus, pabalsts tiks piegādāts bez maksas kopā ar ikmēneša pensiju, pabalstu vai atlīdzību.
Медсестра у пациента в реанимационном блоке во временном госпитале для больных COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 28.10.2021
Latvijā
Latvija lūgusi ES mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtas
Mēneša pabalsta pārskaitīšanas datumi uz personas kontu kredītiestādē vai Latvijas pasta norēķinu sistēmā (PNS) var atšķirties.
Personām, kuras nesaņem VSAA pakalpojumus, savā iesniegumā jānorāda:
- vārds, uzvārds, personas kods;
- tālruņa numurs vai elektroniskā pasta adrese;
- Latvijas kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas (PNS) konta numurs.
VSAA vērš uzmanību, ka uz 20 eiro pabalstu nevar vērst piedziņu un ieturējumus, un no tā netiek ieturēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis.
Mediķi Covid-19 nodaļā - Sputnik Latvija, 1920, 27.10.2021
Latvijā
Cipule: veselības aprūpes sistēmu nāksies nomainīt pret katastrofu medicīnu
Ziņu lente
0