Video

Lietuvas armija saņēmusi vācu kravas automašīnas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kravas automašīnas nodotas republikai saskaņā ar Lietuvas Bruņoto spēku un vācu ražotāja "Daimler Trucks AG" vienošanos.
Lietuvas armija saņēmusi kravas automašīnas Unimog U5000 no Vācijas, vēsta Lietuvas Aizsardzības ministrija.
Piegādātas 42 piectonnīgās "Daimler Trucks AG" ražotās armijas mašīnas.
"Mums ir ļoti svarīgi nodrošināt lietuviešu karavīriem mūsdienīgu bruņojumu, drošu tehniku un militārās iekārtas, tāpēc modernizācijas projektu sekmīga realizācija veicina mūsu stratēģisko mērķu sasniegšanu – Lietuvas Bruņoto spēku iespēju nostiprināšanu, nodrošinot uzticamu apturēšanu un aizsardzību," skaidroja Lietuvas aizsardzības ministra vietnieks Viļus Semeška.
Kravas automašīnas nodotas republikai saskaņā ar Lietuvas Bruņoto spēku un vācu ražotāja "Daimler Trucks AG" vienošanos sadarbībā ar NATO Nodrošinājuma un iepirkumu aģentūru.
NATO aģentūra, pētot visu alianses valstu pieprasījumu, var izdarīt lielākus iepirkumus, kas ļauj būtiski samazināt vienas kravas mašīnas cenu. Iepriekš vienošanās ietvaros Lietuvas armijai nodotas 340 kravas mašīnas Unimog U5000, jaunā piegāde ir papildu pasūtījums.
Līgums paredz arī loģistikas atbalstu pirmo 15 ekspluatācijas gadu laikā, kā arī specializētus instrumentus, izmēģinājumu iekārtas utt. Darījuma kopējā summa sasniedz apmēram 80 miljonus eiro.
Jaunās mašīnas paredzētas sauszemes spēkiem, tās papildinās tās pašas tehniskās bāzes transportlīdzekļus un labi pazīstamas karavīriem.
Kravas mašīnas ir viens no bruņotajos spēkos visbiežāk izmantotajiem transportlīdzekļiem, tās ir visnotaļ pieprasītas. Pēdējos gados, atjaunojot Lietuvas BS tehnikas parku, iepirkti vilcēji ZETROS 3643 ar puspiekabēm, AROCS speciālo kravas platformu un konteineru pārvadāšanai.
Lietuva un citas Baltijas valstis konsekventi audzē bruņojumu un militāros izdevumus, aizbildinoties ar iespējamiem "Krievijas draudiem". Maskava ne vienu vien reizi uzsvērusi, ka neplāno nekādus uzbrukumus, taču izteikumus par iespējamu "Krievijas agresiju" NATO valstis izmanto, kas maksimāli pietuvotos Krievijas robežām.
Ziņu lente
0