Vācu neonacisti apturēti pie Polijas robežas

© AP Photo / Maurizio GambariniNeonacisti Vācijā
Neonacisti Vācijā - Sputnik Latvija, 1920, 26.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labējie ekstrēmisti ir neapmierināti ar nelegālo migrantu iekļūšanu Vācijā caur Baltijas valstīm un Poliju.
RĪGA, 26. oktobris – Sputnik. Vācijas policija apturējusi labējo ekstrēmistu grupu – aptuveni 50 cilvēkus - pie robežas ar Poliju, vēsta izdevums Spiegel.
Pēc izdevuma datiem, viņi bijuši bruņoti ar piparu gāzi, beisbola nūjām, durkli un mačeti.
Identificētās personas pieder pie labēji ekstrēmistiskā grupējuma "Trešais ceļš" (III. Weg). Iepriekš šī grupējuma līderi aicināja savus piekritējus doties uz Vācijas un Polijas robežu, lai nepieļautu nelegālo migrantu iekļūšanu Vācijas teritorijā.
Lietuvas GS helikopters - Sputnik Latvija, 1920, 15.08.2021
Baltijā
Nelegālie migranti Lietuvā sākuši mukt no nometnēm
Iepriekš Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers paziņoja, ka atbalsta Polijas lēmumu būvēt nožogojumu uz robežas ar Baltkrieviju, jo, pēc viņa vārdiem, situācija nelegālās migrācijas jomā rada nopietnu spiedienu pret Vāciju un visu Eiropu. Politiķis atzīmēja, ka Vācijas un Polijas robežu caurām diennaktīm patrulē simtiem robežsargu, un nepieciešamības gadījumā viņu skaits tiks palielināts.
"Eiropas iekšienē iespēju robežās vispār nav jābūt nekādai robežu kontrolei. Taču tas iespējams tikai gadījumā, ja darbojas ārējās robežas aizsardzība," uzskata Zēhofers.
Ministrs ierosināja Polijai organizēt kopīgu robežas patrulēšanu.
Pēdējā laikā Lietuva, Latvija un Polija informē par aizturēto nelegālo migrantu skaita pieaugumu pie Baltkrievijas robežas. Polijas prezidents ieviesis ārkārtējā stāvokļa režīmu teritorijās, kas robežojas ar Baltkrieviju, robežu apsardzē iesaistīta armija un policija.
Американский военнослужащий - Sputnik Latvija, 1920, 18.04.2021
Viedoklis
"Fīrera fani": ko neonacisti sarīkojuši amerikāņu armijā
Pie tam ne Baltijas valstis, ne Polija nav nelegālo migrantu maršruta gala punkts. Trīs ceturtdaļas nelegālo migrantu, kas septembrī aizturēti Vācijā, iepriekš ieradušies Polijā caur Baltkrieviju vai Lietuvu. Arī Somijas policija ziņo par nelegālo migrantu skaita pieaugumu, kas vēlas nonākt valstī caur Igauniju.
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko atzīmēja, ka Minska vairs necentīsies apturēt nelegālo migrantu plūsmu uz ES valstīm – rietumvalstu sankciju dēļ šiem nolūkiem nav "ne naudas, ne spēku".
Ziņu lente
0