Viedoklis

Biseksuāls Supermens: jaunais mūsdienu "varonis"

© PIxabay / ErikaWittliebФигурка Супермена
Фигурка Супермена - Sputnik Latvija, 1920, 26.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šķiet, Supermens nolēmis pastrādāt "varoņdarbu", ko diezin vai kāds gaidīja: kļūt par biseksuāli un iemīlēties vīrietī. Netradicionālā komiksa autors uzskata, ka varonis dāvāšot atbalstu gejiem. Interesanti, pie kā novedīs tāda tolerance?
Ne velti Supermeņa kostīmā ir arī zilie toņi. Viņam pašam gan ar to nav nekāda sakara – Supermeņa dēls nav spējis noturēties pretī kāda žurnālista valdzinājumam. Vīrietis īstajā brīdī palīdzējis varonim, un draudzīgās attiecības pārvērtās par romānu. Tā sižetu nolēmis izvērst Toms Teilors, jaunā komiksa autors, stāsta radio Sputnik autors Igors Ivanovskis.
Американские военнослужащие на борту авианосца John C. Stennis - Sputnik Latvija, 1920, 06.06.2021
Viedoklis
Guli saldi, Amerika. "Atraitnītes" ASV armijā sevi parādīs
Starp citu, iemesls ir piemērots – nesen "zinošie" atzīmēja savas seksuālās orientācijas atzīšanas dienu (goda vārds, arī tāda ir!). Opusu par Supermena un reportiera mīlestību varētu uzskatīt par muļķīgu joku, ja to nebūtu atbalstījuši tādi monstri kā "DC Comics" – viena no lielākajām un populārākajām komiksu izdevniecībām, un kinokompānija "Warner Bros.". Atklāti sakot, pēc tādām ziņām kļūst bēdīgi ap dūšu. Tagad gaidīsim Kaķsievietes patieso dzīves stāstu – viņai pavisam noteikti jāsameklē draudzene. Vēlams – tumšādainā.
Lūk, vēl viens piemērs no nesenas pagātnes.
Lielākā britu aviokompānija "British Airways" palūgusi darbiniekus atteikties no tradicionālās pasažieru apsveikuma formas "dāmas un kungi" un tās vietā izmantot dzimumneitrālu sveicienu. Tagad salonā skanēs tādas frāzes kā "Visi ir laipni lūgti" vai "Visiem – uzmanību". Un visi būs laimīgi: gan dāmas, gan kungi, gan nenoteikta dzimuma personas, gan bērni. Starp citu, jaunievedumu pamatoja ar rūpēm par bērniem: vajagot taču parādīt, ka viņi nav aizmirsti! Atceros ka bērnībā man ļoti patika sēdēt pie iluminatora un vērot, kā lidmašīna atraujas no zemes. Toties pilotu un stjuartu runas mani neko daudz neinteresēja. Domāju, arī tagad mazuļiem, lai kādā valstī viņi dzīvotu, ir vienalga, kā ekipāža uzrunā pasažierus. Tomēr, šķiet, kāds to uzskata par pašu galveno problēmu aviācijā.
 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija, 1920, 11.05.2021
Viedoklis
Par TO. Krievu vecākus kaitina seksuālā audzināšana Vācijā
Noslēgumā atmiņā atausa arī žanra klasika: vecāks Nr. 1 un vecāks Nr. 2. mammas un tēta vietā. Šveicē tāda uzruna jau teju vai kļuvusi par normu, to atbalstīja ASV, Francija, vairākas citas valstis. Bet Itālijā mēģināja pieņemt likumu par to, taču cieta sakāvi. Veselais saprāts guvis virsroku.
Taču dzimumvienlīdzības cīnītāji nesnauž un turpina uzbrukumu visās frontēs. Pat Supermens nav noturējies. Ziniet, ja viņš nemācētu lidot pats, noteikti būtu izvēlējies aviokompāniju "British Airways".
Ziņu lente
0