Pasaulē

"Nevajag stāstīt pasakas": Aleksejs Puškovs novērtēja NATO "aizsardzības" raksturu

© Sputnik / Александр Натрускин / Pāriet pie mediju bankasКруглый стол в связи с арестом правозащитника А. Гапоненко латвийскими властями
Круглый стол в связи с арестом правозащитника А. Гапоненко латвийскими властями - Sputnik Latvija, 1920, 24.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas senators Aleksejs Puškovs komentēja NATO ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga paziņojumu par to, ka Maskavai nevajagot raizēties par Ukrainas iestāšanos aliansē, jo tas esot aizsardzības bloks.
RĪGA, 24. oktobris – Sputnik. Nevis Krievijai, bet gan NATO dalībvalstīm jāraizējas par Ukrainas iestāšanos aliansē, ko patlaban komandē agresīvi un bezatbildīgi politiķi, konstatēja Krievijas senators Aleksejs Puškovs savā kanālā Telegram.
Senators uzskata: Jensa Stoltenberga apgalvojumi par NATO "aizsardzības" raksturu ir pārsteidzoši un neizprotami "naivi".
США провели ротацию подразделений по подготовке военнослужащих Украины - Sputnik Latvija, 1920, 22.10.2021
Viedoklis
"Pasaule nodrebēs". Kas notiks, ja Ukrainai iestāsies NATO
"Visa pasaule redzēja, kā NATO GKS 1999. gada pavasarī sāka uzlidojumus Belgradai. Pilsētas centrā ilgi stāvēja NATO bumbu un raķešu sagrautās ēkas. Kādu alianses dalībvalsti NATO aizsargāja no serbiem? 2011. gada pavasarī šī "aizsardzības" alianse sāka raķešu un bumbu uzlidojumus Lībijai, kas noveda pie valsts šķelšanās un sociālās katastrofas. Kādus savus locekļus alianse "aizsargāja" šajā karā? 25 NATO dalībvalstis tajā vai citā formā atbalstīja ASV un Lielbritānijas agresiju Irākā," Puškovs atgādināja par NATO "varoņdarbiem".

Galvenie draudi Eiropai un NATO

Pēc senatora vārdiem, Ziemeļatlantijas alianse pietuvojusies Krievijas robežām un plāno iesaistīt NATO valstis savā stratēģijā pret Ķīnu.
"Tāpēc nevajag stāstīt pasakas par to, ka NATO raksturīga "aizsardzība". Un, starp citu, no Ukrainas iestāšanās aliansē vispirms vajadzētu baidīties pašiem tās locekļiem," paziņoja Puškovs.
Politiķis uzskata, ka Ukraina ar tās pašreizējo agresīvi bezatbildīgo valdību darīs visu iespējamo, lai ievilktu NATO bruņotā konfliktā ar Krieviju, pat pretēji vairāku alianses locekļu gribai.
"Lūk, kur slēpjas īstie draudi Eiropai un pašai NATO," secināja Puškovs.

Ukraina NATO – "sarkanā līnija" Krievijai

Ukrainas vadība jau ilgu laiku pūlas saņemt no alianses vadības "ceļa karti", kas ļaus sagatavoties dalībai NATO. Pēc Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska vārdiem, Ukrainas dalība aliansē veicinātu aizsardzības spēju stiprināšanu un bruņotā konflikta nomierināšanu Donbasā.
Леонков: ядерные арсеналы США могут появиться в Грузии, Молдавии и на Украине - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Video
Ļeonkovs: ASV kodolarsenāli var parādīties Ukrainā, Moldovā un Gruzijā
Krievijas vadība uzskata, ka Ukrainas plāni apdraud valsti. Pat to, cita starpā, pastāstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Valsts vadītājs paskaidroja, ka pēc Ukrainas iestāšanās NATO tās teritorijā var parādīties trieciena raķešu sistēmas, kas spēj 7-10 minūšu laikā nogādāt lādiņus līdz Maskavai. Šāds lidojuma laiks būtu divkārt īsāks nekā pašlaik.
Krievijas prezidents uzsvēra: ja Kijeva un NATO tomēr izvēlēsies šo ceļu, tā būs "sarkanā līnija" Maskavai, kuras pārkāpšana nesīs negatīvas sekas Ukrainas valstiskumam.
Krievijas ĀM apliecināja, ka Ukrainas iespējamā iestāšanās militāri politiskajā blokā radīs adekvātu Maskavas atbildi. Krievijas ārlietu ministra vietnieks Andrejs Rudenko norādīja, ka jebkādi soļi šajā virzienā nesīs sekas Kijevai, turklāt NATO tas ir ļoti labi zināms.
Ukrainas aizsardzības ministrs Andrejs Tarans un ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Viedoklis
"Stāties pretī Krievijai": NATO palīdzēs Ukrainai noslepkavot lielāku skaitu cilvēku
Ziņu lente
0