Latvijā

Rīgas dome: daudzi seniori joprojām gaida "Sputnik V"

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasВакцина "Спутник Лайт"
Вакцина Спутник Лайт - Sputnik Latvija, 1920, 22.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā nav vakcinējušies aptuveni 70 000 pensionāru, viņi gaida "Sputnik V", paziņoja Rīgas domes deputāts Viesturs Kleinbergs
RĪGA, 22. oktobris — Sputnik. Rīgā daudzi nevakcinētie seniori gaida Krievijas vakcīnas pret Covid-19 "Sputnik V" apstiprināšanu, nepietiekama vakcinācijas pret Covid-19 aptvere šajā grupā ir saistīta arī ar informācijas trūkumu krievu valodā, norāda Rīgas domes deputāts, Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs, vēsta Press.lv.
Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas sēdē pašvaldības Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte konstatēja, ka kopumā galvaspilsētā nav vakcinējušies aptuveni 184 000 rīdzinieku, 70 000 no tiem ir vecākā gadagājuma cilvēki.
Vīrietis tukšā birojā - Sputnik Latvija, 1920, 21.10.2021
Latvijā
No 11. janvāra nevakcinētos Latvijā sāks atlaist no darba ar kompensāciju
Komentējot vakcinācijas tempu Rīgā, deputāts Jurģis Klotiņš aicināja pilsētas varas iestādes maksimāli ātri nosūtīt pensionāriem aicinājumu vakcinēties pret koronavīrusu.
Savukārt komitejas vadītājs Viesturs Kleinbergs uzsvēra, ka sadarbībā ar namu pārvaldniekiem šāda informācija tiek izplatīta.
"Apgrūtina tas, ka valdība neatļauj komunicēt krievu valodā," sacīja deputāts, piebilstot, ka pašvaldība cenšas aptvert tos seniorus, kas "nav Latvijas informatīvajā telpā".
"Diemžēl situācija ir tāda, ka daudzi vēl joprojām gaida, ka viņi varēs Latvijā saņemt "Sputnik V" vakcīnu," atzina Kleinbergs.
Караев о дискриминации населения в Латвии и грызне привитых c антиваксерами - Sputnik Latvija, 1920, 17.10.2021
Video
Karajevs par vakcinācijas piekritēju un pretinieku strīdiem un iedzīvotāju diskrimināciju
Atgādinām, ka pavasarī valdība apsvēra iespēju publicēt informatīvu avīzi par vakcinēšanas pret Covid-19 jautājumiem tai skaitā krievu valodā. Taču tolaik nacionālistiski noskaņoti deputāti uzstājās pret, uzsverot, ka pastāv citi veidi, kā krievu valodā runājošos valsts iedzīvotājus informēt par vakcinēšanu pret Covid-19.
Pirmā vakcīna koronavīrusa infekcijas profilaksei pasaulē – "Sputnik V" – izstrādāta Krievijā un reģistrēta 2020. gada augustā. Preparātu izstrādāja Gamaleja vārdā nosauktais centrs uz pārbaudītās un labi izpētītās cilvēka adenovīrusa vektoru platformas. 3,8 vakcinēto Krievijas iedzīvotāju datu analīze parādīja, ka "Sputnik V" efektivitāte pret koronavīrusa infekciju sasniedz 97,6%.
Iepriekš EMA apstiprinājusi "Pfizer/BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson & Johnson" ražoto preparātu lietošanu ES teritorijā koronavīrusa profilaksei.
Вакцина Johnson&Johnson - Sputnik Latvija, 1920, 17.10.2021
Latvijā
Latvijā pret Covid-19 vakcinēto skaits pārsniedzis miljonu
Gada sākumā Krievija nosūtīja pieteikumu vakcīnas "Sputnik V" reģistrācijai ES ar pakāpeniskās ekspertīzes (rolling review) procedūru. Procedūra sākās 4. martā. Krievija jau vairākkārt norādījusi, ka EMA iesniegti visi dokumenti, kas nepieciešami preparāta apstiprināšanai.
Iepriekš EMA apgalvoja, ka preparāta apstiprināšanas ātrumu būs iespējams novērtēt pēc inspekcijām Krievijā. Pavasarī EMA un Pasaules Veselības organizācijas eksperti apmeklēja vakcīnas ražotnes un novērtēja klīniskos datus, kas iegūti preparāta pielietošanas gaitā.
Patlaban Krievijas vakcīna "Sputnik V" reģistrēta gandrīz 70 valstīs ar kopējo iedzīvotāju skaitu virs 3,5 miljardiem cilvēku. Vairāku valstu, piemēram, Argentīnas, Serbijas, Bahreinas, Ungārijas, Meksikas un citu valstu regulatoru dati liecina, ka "Sputnik V" ir viena no drošākajām un efektīvākajām vakcīnām pret koronavīrusu.
Ziņu lente
0