Pasaulē

ES pārdomā iespējas atcelt bezvīzu režīmu Ukrainai

© Sputnik / Алексей ВитвицкийФлаги Украины и Европейского Союза
Флаги Украины и Европейского Союза - Sputnik Latvija, 1920, 18.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vīzu režīma liberalizācija attiecībās ar Ukrainu rada grūtības ES dalībvalstīm, uzskata Eiropas Parlamenta deputāte no Francijas. Viņa iesaka apturēt atbilstošās vienošanās darbību.
RĪGA, 18. oktobris – Sputnik. Bezvīzu režīms Ukrainas pilsoņiem Eiropas Savienības teritorijā ir jāaptur. Ar ierosinājumu izskatīt šādu iespēju Eiropas Komisijā vērsusies Eiropas Parlamenta deputāte no Francijas Žulī Lešanto, vēsta Sputnik Meedia.
Politiķes ieskatā, tādus pašus ierobežojošos pasākumus Briselei jāvērš arī pret Moldovu un Gruziju.
Zemenes - Sputnik Latvija, 1920, 16.07.2021
Latvijā
Sapūs tonnām zemeņu: vietējie nevēlas vākt ogas, viesstrādniekiem ir grūtības
"Vīzu režīma liberalizācija Moldovas, Gruzijas un Ukrainas pilsoņiem sāk radīt grūtības ES dalībvalstīm, ņemot vērā lielo skaitu nepamatoto iesniegumu par patvēruma piešķiršanu, kas iesniegti ar iebraukšanas ES mehānisma starpniecību minētās vīzu izsniegšanas shēmas ietvaros," EP deputātes vārdus citēja RT.
Lešanto ieskatā pārsteidzošs ir Briseles augustā sagatavotais pārskats par to, ka visas minētās valstis "turpina pildīt prasības", kas atrunātas vīzu režīma liberalizācijas apstākļos.
"Vai Eiropas Komisija plāno reaģēt uz tādu skaitu neatbilstošu pieteikumu par patvēruma sniegšanu no Moldovas, Gruzijas un Ukrainas pilsoņiem, aicinot apturēt vīzu režīma liberalizācijas shēmas darbību norādītajām valstīm?" politiķe vaicāja, vēršoties pie Eiropas Komisijas.
Iepriekš arī Vācijas un Itālijas politiķi pauda viedokli par nepieciešamību apturēt bezvīzu režīmu Ukrainas pilsoņiem.
Трудовые мигранты, работающие на стройках. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 09.10.2020
Covid-19 netraucē: Latvijā ieradušies tūkstošiem viesstrādnieku
Iespēju iebraukt Eiropas Savienības teritorijā bez vīzas Ukrainas pilsoņi saņēma 2017. gadā. Šajā laikā iespēju iebraukt ES bez vīzu formalitātēm izmantojuši miljoniem Ukrainas pilsoņu.
Nonākuši kādas ES valsts teritorijā, šie cilvēki noformē īstermiņa uzturēšanās atļauju un iekārtojas darbā, papildinot viesstrādnieku pulku. Piemēram, Igaunijā darba tirgū Ukrainas pilsoņu daļa sastāda 75%.
Ziņu lente
0