Latvijā

Par "nesavienojamām ar valsts pārvaldes vērtībām" atlaists Andrejs Mamikins

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвродепутат Андрей Мамыкин на Вселатвийском родительском собрании
Евродепутат Андрей Мамыкин на Вселатвийском родительском собрании - Sputnik Latvija, 1920, 17.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins strādāja par stratēģisko komunikāciju vadītāju Valsts darba inspekcijā, bet viņu atlaida saistībā ar aktivitātēm sociālajos tīklos.
RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Valsts darba inspekcijas (VDI) direktors Renārs Lūsis uzteicis darba līgumu bijušajam eiroparlamentārietim Andrejam Mamikinam, kurš ieņēma VDI stratēģiskās komunikācijas vadītāja amatu, ziņo Mixnews.lv.
Atlaišana notika pēc labklājības ministra Gata Eglīša iejaukšanās. Viņš noradīja, ka Mamikina aktivitātes sociālajos tīklos "nav savienojamas ar valsts pārvaldes vērtībām un ētikas pamatprincipiem".
Mamikinam ir YouTube-kanāls Mamikins.tv. Tur viņš publicēja interviju ar bijušo Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas feldšeri Marinu Kornatovsku, kuru iepriekš aizturēja Valsts policija saistībā ar viltus ziņām par Covid-19.
13. oktobrī Mamikins ziņoja savā Facebook lapā, ka YouTube ir izdzēsis viņa interviju ar Marinu Kornatovsku.
"Nu ko, draugi? Mēs dzīvojam uzvarējušās demokrātijas un vārda brīvības pasaulē. YouTube izdzēsa interviju ar feldšeri Marinu Kornatovsku," rakstīja Mamikins.
Uz jautājumu, vai kanāla saturs nav pretrunā ar VDI vērtībām un ētikas kodeksu, Mamikins atbildēja, ka viņš pilda un pildīs viņam saistošos Ētikas kodeksa noteikumus.
Savukārt Lūsis paziņoja, ka viņam zināms par YouTube kanālu, taču viņš nodalot to, kas Mamikins ir kā personība un ko viņš dara kā Valsts darba inspekcijas darbinieks.
Ziņu lente
0