Baltijā

Jaunievēlētais Igaunijas prezidents paudis gatavību tikties ar Putinu

© Vabariigi Presidendi Kantselei Президент Эстонии Алар Карис
Президент Эстонии Алар Карис - Sputnik Latvija, 1920, 16.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais Igaunijas Republikas vadītājs Alars Kariss paskaidroja, kāpēc viņam būtu jātiekas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu
RĪGA, 16. oktobris — Sputnik. Jaunais Igaunijas prezidents Alars Kariss vizītes laikā Latvijā paziņoja, ka ir gatavs tikties ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ziņo Sputnik Meedia, atsaucoties uz LSM.lv.
14. oktobrī Kariss apmeklēja Latviju savā pirmajā ārvalstu vizītē, viņa tikšanās ar Latvijas kolēģi Egilu Levitu tika atcelta, jo Latvijas līderis saņēmis pozitīvu Covid-19 eksprestesta rezultātu. Tomēr Kariss tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci. Sarunājoties ar viņu, Igaunijas prezidents uzsvēra, ka cenšas panākt labas attiecības ar visām kaimiņvalstīm, tā dēļ viņš ir gatavs tikties arī ar Krievijas prezidentu.
"Ja ir kāds jautājums un tas ir labi sagatavots, un ir labs iemesls runāt ar Putina kungu, tad protams, es to darītu, bet ne tikai ar viņu, bet arī ar citām pasaules valstīm, " sacīja Kariss.
Jaunais Igaunijas vadītājs nosauca Krieviju par "sarežģītu kaimiņieni", taču norādīja, ka "tas nenozīmē, ka mums nevajadzētu runāt". Vienlaikus viņš uzskata, ka ir jāpievērš ASV uzmanība Baltijas valstu problēmām, tai skaitā - attiecībās ar Austrumu kaimiņu. Kariss piebilda, ka vēlētos veidot ciešākas attiecības ar Baltijas republikām - Latviju un Lietuvu, neskatoties uz vairākiem problēmjautājumiem.
Igaunijas un ES karogs - Sputnik Latvija, 1920, 14.10.2021
Baltijā
Igaunijas jaunais prezidents paudis raizes par valodu nevienlīdzību
"Sadarbība ar Baltijas valstīm notiek, ja ne ārkārtīgi labi, tad noteikti labi. Mums ir vairāki problēmjautājumi, kuri jāattīsta, piemēram, "Rail Baltica" vai enerģija. Taču es tiešām vēlos veidot vēl ciešākas attiecības ar Latviju un Lietuvu," paskaidroja Igaunijas līderis.
Iepriekšējā Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida apmeklēja Maskavu oficiālajā vizītē 2019. gadā, kur satikās ar prezidentu Vladimiru Putinu. Līderi pārrunāja virkni jautājumu, tostarp divpusējās attiecības un situāciju pasaulē, sankcijas un elektroenerģijas tirgu, kā arī dialoga deficītu augstākajā līmenī starp Krieviju un Igauniju.
Ziņu lente
0