Baltijā

Sankcijas pret "Belaruskalij" atstājušas Lietuvas dzelzceļu bez naudas

© Sputnik / Алексей ПоляковВагон компании "Беларуськалий"
Вагон компании Беларуськалий - Sputnik Latvija, 1920, 13.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas dzelzceļa uzņēmums "LTG Infra" paskaidroja, ka lēmums apturēt būvdarbus Pluņģes-Šateiķu otrā ceļa iecirknī saistīts ar investīciju atdeves pārvērtēšanu.
RĪGA, 13. oktobris — Sputnik. Pēc sankcijām, ko Eiropas Savienība un ASV ieviesa pret minerālmēslu ražotāju "Belaruskalij", un tā produkcijas eksporta pārtraukšanas caur Lietuvu no decembra, Lietuvas dzelzceļi (Lietuvos geležinkeliai) aptur valsts galvenās dzelzceļa līnijas iecirkņa attīstības projektu 60 miljonu eiro vērtībā, vēsta obzor.lt.
"Ģeopolitiskā situācija pret Baltkrieviju vērsto ES un ASV sankciju dēļ liek mums pārvērtēt dažu projektu investīciju atdevi," teica "LTG Infra" ģenerāldirektors Karolis Sankovskis.
Железнодорожные пути, занесенные снегом - Sputnik Latvija, 1920, 06.10.2021
Baltijā
Lietuvā drīz pārvadājumu nebūs: Lietuvos geležinkeliai vēlas strādāt Polijā
Pēc viņa vārdiem, prognozēts, ka sankcijas var negatīvi ietekmēt uzņēmumu ienākumus, jo kravu un pasažieru plūsma samazināsies.
Kompānija informēja, ka tuvākajā laikā tiks iniciēta 2019. gadā noslēgtā līguma laušanas procedūra. Ar kompāniju "Kauno tiltai" parakstītā līguma vērtība – 56,5 miljoni eiro.
Saskaņā ar plāniem, uzņēmumam vajadzēja rekonstruēt 13,9 kilometrus garu dzelzceļa iecirkni un izbūvēt tikpat garu jaunu iecirkni, rekonstruēt tiltus un pārejas, pārmijas, pārbrauktuves, moderknizēt Pluņģes un Šateiķu dzelzceļa stacijas.
Projekta īstenošana ļautu palielināt pasažieru vilcienu kustības ātrumu līdz 160 km/h, kravas vilcienu – līdz 120 km/h.
Распределительно-перевалочный комплекс нефтепродуктов - Sputnik Latvija, 1920, 24.08.2021
Latvijā
Vairākiem termināliem nav alternatīvu: sankcijas pret Baltkrieviju iezāģēja Latvijai
Iepriekš vēstīts, ka kravu pārvadājumu uzņēmums "LTG Cargo" var zaudēt 60 miljonus eiro gadā Baltkrievijas minerālmēslu kravu aiziešanas dēļ un aktīvi meklē iespējas kompensēt "Belaruskalij" kravas. Piemēram, runa ir par darbu ārzemēs – kravu pārvadājumiem Polijā un Ukrainā.
Jūnijā Brisele apstiprināja sektorālās ekonomiskās sankcijas pret Baltkrieviju. Pasākumi ietver naftas produktu, kālija minerālmēslu un tabakas izstrādājumu tirdzniecības ierobežojumus, kā arī liegumu eksportēt uz republiku tehnoloģijas sakaru monitoringam un divējādas nozīmes preces. Turklāt baltkrieviem ierobežo piekļuvi ES finanšu tirgiem.
Cita starpā sankcijas aizliedz naftas produktu importa un transportēšanas aizliegumu ES teritorijā, ieskaitot eļļu, naftas gāzi un citus gāzveida ogļūdeņražus, parafīna vasku, kūdras vasku un līdzīgus produktus, naftas koksu un bitumu, asfaltbetona maisījumus un citus bituma maisījumus uz dabiskā bituma bāzes.
Вагон компании Беларуськалий - Sputnik Latvija, 1920, 14.08.2021
Baltijā
Sankcijas apturēs tranzītu: Lietuvā lēš zaudējumus pēc baltkrievu kravu aiziešanas
Augustā ASV paziņoja, ka ievieš sankcijas pret "Belaruskalij" un vairākiem baltkrievu uzņēmējiem, 15 ar viņiem saistītām kompānijām un "Absolutbank"sakarā ar politisko situāciju valstī.
ASV Finanšu ministrija laidusi klajā licenci darījumiem, kas nepieciešami sadarbības izbeigšanai ar "Belaruskalij" un jebkuru uzņēmumu, kurā "Belaruskaluj" tieši vai netieši pieder vairāk nekā 50% akciju.
Pie tam paredzēts aizliegums noslēgt jaunus līgumus uzņēmuma produkcijas iegādei. Pēc minētā termiņa beigām amerikāņiem būs aizliegts sadarboties ar kompāniju, tās aktīvi ASV tiks bloķēti.
Ziņu lente
0