Latvijā

Valdība gatava biznesa atbalstam veltīt 60 miljonus eiro mēnesī

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasСотрудники в офисе
Сотрудники в офисе - Sputnik Latvija, 1920, 12.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Biznesam neklāsies viegli pēc ārkārtējās situācijas režīma stāšanās spēkā. Tādos apstākļos aktuāls ir valsts atbalsta jautājums, un valdība gatava to sniegt. Ekonomikas ministrs atklāja, kādi pasākumi tiek apspriesti.
RĪGA, 12. oktobris — Sputnik. Ierobežojumu skarto uzņēmumu un to darbinieku atbalstam būs vajadzīgi apmēram 60 miljoni eiro mēnesī, paziņoja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs intervijā Latvijas radio.
Viņš atzīmēja, ka vairākas nozares ārkārtējās situacijas režīmā vienkārši nevarēs strādāt. Piemēram, būs neiespējami izklaides pasākumi telpās. Vairākās nozarēs ierobežojumu dēļ gaidāms apgrozījuma kritums, jo tās varēs strādāt tikai daļēji. Abos gadījumos plānots pielāgot apgrozījuma līdzekļu atbalsta programmu, paziņoja Vitenbergs.
Люди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 11.10.2021
Latvijā
Informācija par vakcīnām un vakcinācijas vietām tagad pieejama VM vietnē
Cita starpā plānots atbalstīt bez ienākumiem palikušos darbiniekus.
Vitenbergs plāno, ka par atbalstu izdosies vienoties jau šonedēļ, bet atbilstošie normatīvie akti tiks pieņemti nākamnedēļ.
Aizvadītajā nedēļā Krīzes vadības padome lēma izsludināt ārkārtējo situāciju, Ministru kabinets lēmumu atbalstīja.
Padome aicina visās iespējamās vietās gan publiskajā, gan privātajā sektorā strādāt attālināti. Cilvēkiem, kas spiesti ierasties darba vietā, vajadzīgs sertifikāts par vakcināciju vai pārciestu slimību, atsevišķos gadījumos – negatīvs Covid-19 tests.
Cilvēki, kas nav saņēmuši vakcīnu Covid-19 profilaksei un nav izslimojuši, var iepirkties tikai pirmās nepieciešamības preču veikalos, viņiem liegts apmeklēt lielveikalus. Cilvēki ar sertifikātu par vakcināciju vai pārciestu slimību var apmeklēt arī citas tirdzniecības vietas, kur jānodrošina apmeklētāju kontrole.
Informācijas stends pie E.Gulbja laboratorijas - Sputnik Latvija, 1920, 09.10.2021
Latvijā
Kas notiek ar Covid-19 sertifikātu, ja vakcinētais inficējies
Izejamās dienās un brīvdienās tirdzniecības centros strādās tikai pārtikas veikali, aptiekas, optikas centri, dzīvnieku uztura, preses, higiēnas preču un telekomunikāciju veikali. Būs pieejami arī apavu remonta un ķīmiskās tīrītavas pakalpojumi.
Līdz nākamā gada 11. janvārim sabiedriskās ēdināšanas, izklaides un kultūras iestādes var strādāt ne agrāk kā no pl. 6:00 un ne vēlāk kā līdz 21:00. Šis ierobežojums neattiecas uz vietām, kur ēdienu tirgo līdzņemšanai, kā arī starptautiskās lidostas Rīga termināļiem.
Publiskos pasākumos ļauts piedalīties tikai vakcinētām un izslimojušām personām, pie tam būs pastiprinātas epidemioloģiskās prasības. Pasākumus ļauts organizēt tikai "zaļajā" režīmā ar obligātām sejas maskām, apmeklētāju skaits būs ierobežots līdz 60% no ietilpības.
Ziņu lente
0