Latvijā

Pedagogi Ķekavas novadā ziņo par aiziešanu no darba obligātās vakcinācijas gadījumā

© PIxabay / Alexandra_KochУчительница
Учительница  - Sputnik Latvija, 1920, 12.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķekavas mērs Juris Žilko publicējis atklātu vēstuli valdībai ar lūgumu atcelt obligātās vakcinācijas prasību izglītības iestāžu darbiniekiem.
RĪGA, 12. oktobris – Sputnik. Skolotāji Ķekavas novadā ir gatavi pamest darbu, ja mācību iestāžu sarbiniekiem tiks ieviesta obligātās vakcinācijas prasība Covid-19 profilaksei, stāsta Mixnews.lv. Novada domes dati liecina, ka 63 pedagogi nevēlas vakcinēties un ir gatavi pamest darbu, ja viņus piespiedīs vakcinēties. Dati Ķekavas novadā tika apkopoti septembra beigās.
Piemēram, pirmskolas izglītības iestādē "Bitīte" šādu apņemšanos pauduši 20-25 skolotāji un viņu palīgi. Arī 10 pedagogi no Ķekavas vidusskolas, 9 – no Baložu vidusskolas, 6 – no Ķekavas mūzikas skolas, 5- no Baldones vidusskolas ir gatavi parakstīt iesniegumu par aiziešanu no darba. Tāpat darbu pamest gatavi trīs pedagogi no Pļavniekkalnu sākumskolas, pa diviem skolotājiem no Daugmales pamatskolas un pirmskolas mācību iestādes "Zvaigznīte", viens – no Jāņa Dūmiņa vārdā nosauktās Baldones mūzikas skolas.
Урок в школе. Архивное фото  - Sputnik Latvija, 1920, 06.10.2021
Latvijā
Nav iespējams aizstāt nevakcinētos pedagogus: skolas kritizē MK lēmumu
Situācija ir tik satraucoša, ka Ķekavas mērs Juris Žilko publicējis atklātu vēstuli Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājam Arvilam Ašeradenam, premjerministram Krišjānim Kariņam, Ministru kabinetam un Latvijas Pašvaldību padomes priekšsēdētājam Gintam Kaminskim ar lūgumu atcelt obligātās vakcinācijas prasību izglītības iestāžu darbiniekiem. Novada dome atzīmēja, ka atbalsta vakcinācijas procesu un aicina cilvēkus parūpēties par sevi, vakcinējoties, taču situācija ar pedagogiem var potenciāli apdraudīt mācību procesu.
Atgādināsim, ka 28. septembrī valdība apstiprināja jaunu prasību cīņā ar Covid-19 pandēmijas radīto krīzi. Jaunās normas paredz obligāto vakcināciju atsevišķu profesiju pārstāvjiem. Koronavīrusa vakcīnas jāsaņem izglītības iestāžu un veselības aprūpes darbiniekiem, kā arī farmaceitiem, kas strādā ar klientiem, un ilgtermiņa sociālās aprūpes centru darbiniekiem. Jaunās prasības stāsies spēkā 15. novembrī.
Mācību klasē - Sputnik Latvija, 1920, 28.09.2021
Latvijā
Simtiem pedagogu pametīs darbu piespiedu vakcinācijas pret Covid-19 gadījumā
Ziņu lente
0