Latvijā

Ēdiens līdzņemšanai, aptieka, DUS un ballīte mājās: kas atļauts nevakcinētajiem

© REUTERS / Gleb GaranichОтметки о необходимости соблюдать социальную дистанцию в международном аэропорту Борисполь в Киеве
Отметки о необходимости соблюдать социальную дистанцию в международном аэропорту Борисполь в Киеве - Sputnik Latvija, 1920, 12.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā uz trim mēnešiem – līdz 2022. gada 11. janvārim ieviests ārkārtējās situācijas režīms. Kādi ierobežojumi skars nevakcinētos, kas attiecināts uz vakcinētajiem?
RĪGA, 12. oktobris — Sputnik. Latvijā uz trim mēnešiem stājies spēkā ārkārtējās situācijas režīms. Iedzīvotāji būs spiesti ievērot virkni ierobežojumu.
Aizvadītajā nedēļā Krīzes vadības padome lēma izsludināt ārkārtējo situāciju, Ministru kabinets lēmumu atbalstīja.
Люди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 11.10.2021
Latvijā
Informācija par vakcīnām un vakcinācijas vietām tagad pieejama VM vietnē
Padome aicina visās iespējamās vietās gan publiskajā, gan privātajā sektorā strādāt attālināti. Cilvēkiem, kas spiesti ierasties darba vietā, vajadzīgs sertifikāts par vakcināciju vai pārciestu slimību, atsevišķos gadījumos – negatīvs Covid-19 tests.
Cilvēki, kas nav saņēmuši vakcīnu Covid-19 profilaksei un nav izslimojuši, var iepirkties tikai pirmās nepieciešamības preču veikalos, viņiem liegts apmeklēt lielveikalus. Cilvēki ar sertifikātu par vakcināciju vai pārciestu slimību var apmeklēt arī citas tirdzniecības vietas, kur jānodrošina apmeklētāju kontrole.
Izejamās dienās un brīvdienās tirdzniecības centros strādās tikai pārtikas veikali, aptiekas, optikas centri, dzīvnieku uztura, preses, higiēnas preču un telekomunikāciju veikali. Būs pieejami arī apavu remonta un ķīmiskās tīrītavas pakalpojumi.
Līdz nākamā gada 11. janvārim sabiedriskās ēdināšanas, izklaides un kultūras iestādes var strādāt ne agrāk kā no pl. 6:00 un ne vēlāk kā līdz 21:00. Šis ierobežojums neattiecas uz vietām, kur ēdienu tirgo līdzņemšanai, kā arī starptautiskās lidostas Rīga termināļiem.
Informācijas stends pie E.Gulbja laboratorijas - Sputnik Latvija, 1920, 09.10.2021
Latvijā
Kas notiek ar Covid-19 sertifikātu, ja vakcinētais inficējies
Agrāk norādītās vietas varēja strādāt no pl. 6:00 no rīta un strādāt līdz pusnaktij.
Veikalos un tirgos apmeklētājiem un tirdzniecības darbiniekiem jānēsā sejas maskas.
Paredzēts, ka cilvēki ar Covid-sertifikātiem varēs arī turpmāk sniegt un saņemt pakalpojumus klātienē, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības. Piemēram, viņi varēs apmeklēt sabiedriskās ēdināšanas iestādes. Ēdienu līdzņemšanai var iegādāties arī nevakcinētie.
Publiskos pasākumos ļauts piedalīties tikai vakcinētām un izslimojušām personām, pie tam būs pastiprinātas epidemioloģiskās prasības. Pasākumus ļauts organizēt tikai "zaļajā" režīmā ar obligātām sejas maskām, apmeklētāju skaits būs ierobežots līdz 60% no ietilpības.
Cilvēki bez Covid-sertifikātiem var pulcēties privātiem pasākumiem telpās līdz 10 cilvēku kompānijās, zem atklātas debess – līdz 20 cilvēki. Nevakcinētie var apmeklēt kultūras pasākumus individuāli vai vienas mājsaimniecības cilvēkiem, ja pakalpojumu sniedzējam ir Covid-sertifikāts un telpā nav citu personu.
Vakcinācija - Sputnik Latvija, 1920, 03.10.2021
Latvijā
Latvieši vakcinējas pret Covid-19 pašaizsardzībai, krievi – mobilitātei
Cilvēki bez Covid-sertifikātiem var piedalīties reliģiskos pasākumos telpās un zem atklātas debess ar noteikumu: vienam cilvēkam atvēlēta vismaz 15 kvadrātmetru platība un tiek izmantotas maskas.
Skolēniem un skolotājiem visās telpās jānēsā maskas, skolēnu testēšanai jānotiek vismaz reizi nedēļā. Ārkārtējās situācijas režīmā netiks organizētas ārpusskolas nodarbības, piemēram, ekskursijas, muzeju apmeklējums.
Ziņu lente
0