Baltijā

Žogam uz robežas ar Baltkrieviju Lietuvai nepieciešami vēl 300 kilometri dzeloņstieples

© Государственный пограничный комитет Республики БеларусьАфганские беженцы, находящиеся на польско-белорусской границе, 13 сентября 2021 года
Афганские беженцы, находящиеся на польско-белорусской границе, 13 сентября 2021 года - Sputnik Latvija, 1920, 10.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz Lietuvas un Baltkrievijas robežas jau ir uzstādīts 46 kilometrus garš dzeloņstiepļu nožogojums.
RĪGA, 10. oktobris - Sputnik. Lietuva iepērk simtiem kilometru dzeloņstieples, lai uzceltu žogu uz robežas ar Baltkrieviju, raksta Bb.lv. Lietuvas IeM paziņojumā teikts, ka valstij ir nepieciešami vēl 300 kilometri dzeloņstieples.
"Patlaban mums ir 556 kilometri dzeloņstieples, no tiem 306 kilometri tika iepirkti, 250 kilometri saņemti dāvanā no Slovēnijas, Ukrainas un Igaunijas," teikts paziņojumā.
Как застрявшие мигранты живут на белорусско-польской границе - Sputnik Latvija, 1920, 08.10.2021
Baltijā
Kā pie Polijas dzīvo uz robežas iestrēgušie migranti
Robežas garums starp valstīm ir 680 kilometri. Lietuvas projekts, kura vērtība ir aptuveni 152 miljoni eiro, paredz 4 metru augstu metāla tīkla žogu, uz kura tiks nostiprinātas dzeloņstieples. Šī žoga priekšā būs uzstādīts papildu nožogojums 3 metru augsts un aprīkots ar dzeloņstieplēm.
Projekts tiek finansēts no Lietuvas budžeta, jo Eiropas Komisija atteicās piešķirt naudu žoga būvniecībai.
Atgādinām, ka nelegālo migrantu skaita pieauguma dēļ Lietuvā ir izsludināts ārkārtas režīms. Valdība pieņēma lēmumu par žoga būvniecību uz robežas ar Baltkrieviju.
Latvijā situācija arī ir nestabila. No 11. augusta Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados un Daugavpilī izsludināts ārkārtējās situācijas režīms, jo krasi pieaudzis mēģinājumu skaits nelikumīgi šķērsot Latvijas un Baltkrievijas robežu.
Ziņu lente
0