Pasaulē

Kurcs paziņoja par atkāpšanos

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasФедеральный канцлер Австрии Себастьян Курц
Федеральный канцлер Австрии Себастьян Курц - Sputnik Latvija, 1920, 10.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Austrijas kanclers uzsvēra, ka viņam nebūt nebija viegli pieņemt šo lēmumu.
RĪGA, 10. oktobris - Sputnik. Sebastjans Kurcs paziņoja par atkāpšanos no Austrijas kanclera amata pret viņu uzsāktās prokuratūras izmeklēšanas dēļ.
"Tagad ir nepieciešamas stabilas attiecības, tāpēc, lai risinātu pata situāciju, izvairītos no haosa un nodrošinātu stabilitāti, es gribu atkāpties. Es palūdzu Tautas partijas komandai turpināt darbu. Kā partijas priekšsēdētājs es piedāvāju federālajam prezidentam Aleksandra Šalenberga kandidatūru," teica politiķis.
Patlaban Šalenbergs ieņem ārlietu ministra amatu.
Kurcs piebilda, ka viņam nebūt nebija viegli pieņemt šo lēmumu. Tāpat viņš uzsvēra, ka, palikšot konservatīvās Tautas partijas priekšsēdētājs un tās frakcijas līderis parlamentā.
Trešdien Ekonomikas un korupcijas prokuratūra apstiprināja, ka veic izmeklēšanu attiecībā uz premjerministru un deviņām viņam pietuvinātām personām korupcijas un kukuļošanas lietas ietvaros.
Pats Kurcs noliedzis jebkādu savu vainu un noraidījis visas apsūdzības.
Latvijas pašgājējhaubices M109 - Sputnik Latvija, 1920, 28.07.2021
Latvijā
Latvija saņēmusi vēl vienu pašgājējhaubiču partiju no Austrijas
Nākamajā otrdienā Nacionālās padomes ārkārtējā sēdē bija ieplānots sarīkot neuzticības balsojumu pret Kurcu.
35 gadu vecais Sebastjans Kurcs 2017. gadā kļuva par jaunāko valdības vadītāju republikas vēsturē. 2019. gada maijā valstī sākās iekšējā politiskā krīze. Tolaik Kurcs atteicies turpināt valdības koalīciju ar bijušā vicekanclera un Austrijas Brīvības partijas līdera Hainca Kristiana Štrahes partiju un izsludinājis ārkārtas parlamenta vēlēšanas. Pēc tam Austrijas federālais prezidents Aleksandrs van der Bellens atlaidis Sebastjana Kurca vadīto valsts valdību. 2019. gada pirmstermiņa vēlēšanās Kurca vadītā Austrijas Tautas partija uzvarēja, un van der Bellens uzticēja viņam valdības veidošanu.
Ziņu lente
0