Pasaulē

Deviņas valstis, ieceļojot no kurām, nav jāievēro pašizolācija Latvijā

CC0 / pxhere / Багаж
Багаж - Sputnik Latvija, 1920, 10.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas slimību profilakses un kontroles centrs ir aktualizējis valstu sarakstu, pēc kuru apmeklējuma pret Covid-19 nevakcinētājiem cilvēkiem nav jāievēro pašizolācija.
RĪGA, 10. oktobris - Sputnik. Poti pret Covid-19 nesaņēmušās personas var neievērot pašizolāciju Latvijā pēc deviņu Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas valstu (EEZ) apmeklējuma, raksta Press.lv, atsaucoties uz Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC).
Pašizolācija nav jāievēro pēc ieceļošanas no Spānijas, Lihtenšteinas, Sanmarīno, Monako, Maltas, Čehijas, Ungārijas, Polijas un Vatikāna.
Pašizolācija jāievēro nevakcinētām personām, kuras atgriežas vai ceļojušas tranzītā caur tādām ārpus ES un EEZ valstīm, kā Lielbritānija, Kanāda, Singapūra, Jordānija, Austrālija un Ukraina.
Руки в наручниках - Sputnik Latvija, 1920, 24.06.2021
Latvijā
Prokuratūra brīdina: par viltotu Covid-19 testu draud kriminālatbildība
Iebraucot Latvijā no valsts, kur 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 75, ir jāievēro 10 dienu pašizolācija. Pašizolācijas laiku var saīsināt, ja 7. dienā veic atkārtotu testu un tas ir negatīvs.
Pašizolāciju var neievērot personas ar derīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, kā arī bērni vecumā līdz 12 gadiem, kas ceļo kopā ar pieaugušajiem, kuri atbrīvoti no pašizolācijas prasības. Tomēr šajā gadījumā desmit dienu laikā viņiem nedrīkst veidot ciešus kontaktus ar personām ārpus savas mājsaimniecības, apmeklēt publiskus pasākumus, bērnu kolektīvus un izmantot sabiedrisko transportu.
Atgādinām, ka no 11. oktobra uz trim mēnešiem Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija.
Visiem publiskā (tostarp privātā) sektora darbiniekiem ir pienākums līdz 15. novembrim vakcinēties pret Covid-19. Ministrijas izstrādās ieteikumus darba devējiem.
Ziņu lente
0