Video

Viņu gaida cietums: smaidīgo Saakašvili pavada policisti

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gruzijas IeM publicēja kadrus, kuros Tbilisi arestēto Mihailu Saakašvili nogādā cietumā.
Bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili piektdien paziņoja, ka it kā atrodas Batumi. Viņa līdzstrādnieki apstiprināja šo informāciju. Gruzijas IeM informēja, ka eksprezidents oficiāli nav šķērsojis Gruzijas robežu, kā arī nepameta Ukrainas teritoriju. Vēlāk kļuva zināms, ka Saakašvili ir aizturēts.
Gruzijā Saakašvili tiesa neklātienē piesprieda cietumsodu un izsludināja starptautiskajā meklēšanā. Valsts varas pārstāvji vairākkārt apgalvoja, ka politiķis tiks aizturēts, tiklīdz šķērsos robežu.
Pirms arestēšanas Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili sociālajā tīklā uzrunāja savus atbalstītājus. Politiķis pieņēmis, ka "ar lielu varbūtību" Tbilisi viņu aizturēs.
Gruzijas premjerministrs Iraklijs Garibašvili paziņoja, ka Saakašvili nāksies izciest visu viņam piespriesto cietumsodu. Pēc advokāta Beki Basiļaja teiktā Saakašvili pēc aizturēšanas pieteicis badastreiku. Vēstulē, ko politiķis nosūtīja saviem līdzgaitniekiem no cietuma, viņš paziņoja, ka valdošai varai "atlikušas pēdējās dienas".
Ziņu lente
0