Latvijā

Valsts policija brīdina: tuvāko mēnešu laikā var pieaugt zādzību skaits

CC0 / pxhere / Вор
Вор - Sputnik Latvija, 1920, 04.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Valsts policijas datiem, gada tumšajos mēnešos, ir palielināts privātmāju apzagšanas risks
RĪGA, 4. oktobris - Sputnik. Pēdējo gadu statistika liecina, ka vasaras mēnešos zādzību skaits samazinās, turpretī tumšajā gada laikā – rudenī, ziemā un agrā pavasarī, mēdz pieaugt zādzību skaits, raksta Mixnews.lv.
Diennakts tumšajā laikā zagļiem ir vieglāk novērot privātmājas, kā arī nemanāmi bez aculieciniekiem pastrādāt noziegumus. Valsts policija aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un, manot aizdomīgas personas vai automašīnas, kurās sēdošās personas novēro svešu īpašumu, vai arī veic citas aizdomīgas darbības, zvanīt policijai.
Eiro - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2021
Latvijā
Tūkstošiem eiro aizplūst krāpnieku rokās
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas priekšnieks Sergejs Smirnovs norāda, ka gada tumšajos mēnešos – rudenī, ziemā un agrā pavasarī vērojams zādzību no privātmājām skaita pieaugums, kamēr zādzību skaits no dzīvokļiem paliek nemainīgs.
"Mēs redzam, ka vasarā zādzību skaits no privātmājām parasti ir mazāks, jo ir gaišs, cilvēki pavada vairāk laiku dārzā un atpūšas. Tas samazina iespējas zagļiem nepamanītiem piekļūt svešajiem īpašumiem," atzīst Smirnovs.
Valsts policijā atgādina, ka jāievēro mājokļu drošības nosacījumi, piemēram, jāaizslēdz durvis, jāaizver logi, jāaizvelk aizskāri, tāpat jāpadomā par signalizācijas uzstādīšanu. Vērtības jāglābj drošās vietās, arī būtu vērts palūgt uzticamākajiem kaimiņiem pieskatīt mājokli jūsu prombūtnes laikā.
Девушка отдыхает на территории парка ВДНХ в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 07.04.2021
Kāpēc Latvijā tagad ir grūti nopirkt velosipēdu
Tāpat atbalsts mājokļa drošībā var būt pie mājas izvietotie kustības sensori un mājas pirmo stāvu logu un stikla durvju aplīmēšana ar drošības plēvi. Stikla durvīs nedrīkst no iekšpuses atstāt atslēgas slēdzenē.
Redzot aizdomīgas automašīnas un personas, kas novēro svešus īpašumus, jāmēģina piefiksēt svarīgas detaļas, piemēram, automašīnu numurus, un nekavējoties jāzvana policijai pa tālruņa numuru 110. Ikviens šāds zvans, arī par vēl neizdarītu noziegumu, var palīdzēt policijai aizturēt noziedzniekus.
Ziņu lente
0