Latvijā

"Rīgas balzama" ražotāju vairs nesauks "Latvijas balzams"

© SputnikRīgas balzams
Rīgas balzams - Sputnik Latvija, 1920, 02.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slavenais Latvijas zīmols "Latvijas balzams" tomēr mainīs nosaukumu, lai kļūtu populārāks visā pasaulē.
RĪGA, 2. oktobris – Sputnik. Nevarētu apgalvot, ka uzņēmuma "Latvijas balzams" jaunais nosaukums nopietni atšķirsies no vecā, tomēr akcionāri nolēmuši, ka atjaunotais zīmols "Amber Latvijas balzams" ļaus produkcijai gūt vēl plašāku atzinību.
Рижский черный бальзам - Sputnik Latvija, 1920, 12.06.2020
Vai "Rīgas melno balzāmu" arī pārdēvēt? Iedzīvotājus šokējis skandāls ap saldējumu
Tāpēc alkoholisko dzērienu ražošanas uzņēmuma AS "Latvijas balzams" akcionāru sēdē 30. septembrī tika apstiprināta uzņēmuma nosaukuma maiņa no 2022. gada 1. maija, vēsta Bb.lv.
Atgādināsim, ka "Latvijas balzams" no 2015. gada ir alkohola ražošanas un izplatīšanas starptautiskās grupas "Amber Beverage Group" uzņēmums. Grupa pieder Krievijas miljardierim Jurijam Šefleram. "Latvijas balzams" akcijas iekļautas fondu biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.
"Amber Beverage Group" galvenais birojs atrodas Luksemburgā, tā strādā caur ražošanas un izplatīšanas kompānijām Krievijā, Meksikā, Lielbritānijā, Austrālijā, Austrijā un citās valstīs.
Uzņēmuma vadītājs Intars Geidāns pastāstīja, ka "Latvijas balzams" iekļaušanās "Amber Beverage Group" jau nesusi virkni priekšrocību. Viņa ieskatā nosaukuma maiņa dāvās slavu starptautiskā mērogā un ļaus piesaistīt jaunus klientus.
Akcionāru sēdē pieņemts arī lēmums izmaksāt dividendes gandrīz 3,45 miljonu eiro apmērā – 0,46 eiro par akciju no uzkrātās un nesadalītās peļņas līdz 2017. gada 31. decembrim. Uzņēmuma vadība paskaidroja, ka tas liecina par tā stabilitāti un pārliecību par tālāko attīstību.
Сибирский ЛВЗ начал выпуск алкоголя - Sputnik Latvija, 1920, 13.11.2018
"Rīgas balzams" ražotājs nopircis rūpnīcu Krievijā
Turklāt izraudzīta jauna uzņēmuma padome darbam nākamajiem pieciem gadiem. No padomes atsaukts Pjotrs Avens un Jānis Buks, viņu vietā ievēlēts Guntars Reidzāns un Boriss Ņešatajevs, kā arī atkārtoti ievēlēti Rolands Gulbis, Valižans Abidovs un Velga Celmiņa.
Atzīmēsim, ka 2020. gadā "Latvijas balzams" apgrozījums neto krities par 12,4% salīdzinājumā ar 2019. gadu. Proti, ražotāja ienākumi kritušies par 68,6 miljoniem eiro.
Ziņu lente
0