Latvijā

Mazturīgo skaits pieaudzis par 67%: pašvaldības ceļ trauksmi

© Sputnik / Mikhail Mokrushin / Pāriet pie mediju bankasPensionāri spēlē domino
Pensionāri spēlē domino - Sputnik Latvija, 1920, 02.10.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītajā gadā pašvaldībās bija vairāk nekā 24 tūkstoši maznodrošināto iedzīvotāju, bet šogad – jau 40 tūkstoši.
RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Pašvaldībās Latvijā būtiski pieaudzis maznodrošināto iedzīvotāju skaits, pārsniedzot 40 tūkstošu cilvēku līmeni, Latvijas televīzijasēterā paziņoja Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Gints Kaminskis.
Cilvēks prasa naudu pazemes gājēju tunelī - Sputnik Latvija, 1920, 14.09.2021
Latvijā
Covid-19 Latvijā var izputināt trūcīgos
2020. gada augustā vairāk nekā 24 tūkstošiem iedzīvotāju bija grūti savilkt galus, taču šogad mazturīgā cilvēka statusu saņēmuši jau 40 tūkstoši.
Kaminskis atzīmēja, ka no 2023. gada valsts varētu palīdzēt pašvaldībām mājokļa pabalsta piešķiršanā maznodrošinātajiem iedzīvotājiem.
Kaminskis uzsvēra: ja nākamgad radīsies kritiska situācija, vajadzēs padomāt, kā palīdzēt maznodrošinātajiem cilvēkiem un pašvaldībām.
Ekonomisti konstatējuši, ka koronavīrusa pandēmijas periodā mazturīgie Latvijā kļuvuši vēl nabagāki, bet bagātie – bagātāki.
Экономист Евгения Зайцева - Sputnik Latvija, 1920, 10.11.2020
Varasiestādes iet par tālu: Zaiceva kritizē trūcīgo nodokļus Latvijā
Atlaišana no darba pandēmijas periodā visvairāk skārusi cilvēkus, kam jau pirms krīzes ienākumi nebija augsti. Mēs redzam, ka sarucis darbinieku skaits ar algu 400-700 eiro apmērā, taču vienlaikus pieaudzis darbinieku skaits ar algu virs trim, pat četriem tūkstošiem eiro. To atspoguļo arī sabiedrība: ir cilvēki, kam jau pirms krīzes ienākumi bija zemi un krīzes laikā vēl samazinājušies, un ir tādi, kuru ienākumi bija augsti un turpināja pieaugt, Latvijas radio ēterā iepriekš paziņoja Normunds Ozols, Ekonomikas ministrijas analītiskā dienesta vecākais ekonomists.
Ziņu lente
0