Pasaulē

ASV Ģenerālštāba vadītājs noraida apsūdzības par centieniem ierobežot Trampa pilnvaras

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasГосударственный флаг США у американского посольства в Москве
Государственный флаг США у американского посольства в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 30.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Millijs noraidījis Senāta apsūdzības par mēģinājumiem ierobežot Donalda Trampa pilnvaras kodolieroču pielietojuma jomā.
RĪGA, 30. septembris – Sputnik. ASV Štābu priekšnieku apvienotās komitejas prekšsēdētājs Marks Millijs debatēs Senātā noraidījis apsūdzības par mēģinājumiem ierobežot Donalda Trampa pilnvaras kodolieroču pielietojuma jomā viņa prezidentūras pēdējo dienu laikā, vēsta RIA Novosti.
Tomēr Millijs apstiprinājis galvenos notikumus, kas aprakstīti žurnālista Boba Vudvorda grāmatā, un likuši pamatus virknei uzbrukumu ģenerālim un aicinājumus atstādināt viņu no posteņa.
"Es ne reizi neesmu centies ietekmēt procesu, mainīt to, uzurpēt pilnvaras vai pašam iespiesties komandieru ķēdītē," Millijs konstatēja Senāta Bruņoto spēku komitejas sēdē.
Žurnālists savā grāmatā stāsta, ka Donalda Trampa prezidentūras pēdējās dienās Millijs izsaucis uz apspriedi vecākos oficierus, lai atkārtotu kodolieroču palaišanas procedūras, un teica, ka "prezidents viens var dot tādu pavēli, taču pats galvenais, lai arī viņš, Millijs, noteikti būtu iesaistīts."
Президент США Джо Байден во время встречи с президентом РФ Владимиром Путиным в Женеве - Sputnik Latvija, 1920, 18.09.2021
Viedoklis
Lai nesāktu karu: ASV prezidentam atņemta kodolpoga
Ģenerālis atzina, ka pirms apspriedes pa tālruni sarunājies ar Pārstāvju palātas spīkeri Nensiju Pelosi, kas paudusi bažas par Trampa neprognozējamību, kurš atteicies atzīt sakāvi prezidenta vēlēšanās un meklējis iespēju palikt pie varas.
"Es viņai paskaidroju, ka prezidents ir vienīga komandas instance, kas skar lēmumus par kodolieroču pielietošanu, taču vienatnē viņš raķetes nepalaiž. Tāpat es viņai norādīju, ka prezidenta garīgās veselības diagnostika neatbilst manai kompetencei," Millijs pirmo reizi atstāstīja sarunas saturu.
Viņš apgalvo, ka nekavējoties paziņojis par to Pentagona vadībai.
Ziņu lente
0