Pasaulē

Atriebība par Brexit? Lielbritānijā vakcinētajam latvietim neizdevās pamieloties ēdnīcā

CC BY 2.0 / David Schiersner / Seezunge vom GrillПраздничный ужин
Праздничный ужин - Sputnik Latvija, 1920, 29.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais rīdzinieks, tagad Lielbritānijas iedzīvotājs, netika ielaists kafejnīcā Latvijā, jo britu vakcinācijas sertifikāts nav piemērots Latvijas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu apmeklējumam.
RĪGA, 29. septembris — Sputnik. Nepatīkams pārsteigums sagaidīja Ingmaru dzimtajā Rīgā: lai gan bijis vakcinēts, vīrietis tomēr nevarēja paēst pazīstamajā Rīgas ēdnīcā, jo viņa sertifikāts nav piemērots sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu apmeklējumam. Savu sašutumu bijušais rīdzinieks paudis sociālajā tīklā.
"Naktī iebraucam dzimtajā Rīgā. Gribējām paēst "Lauvas namā". Latvijas valsts neļauj! Tikai tāpēc, ka esam vakcinēti Apvienotajā Karalistē? Stulbums, vai atriebība par Brexit? Citi varianti?" vaicā Ingmars saviem sekotājiem mikroblogu vietnē Twitter.
Daži komentētāji piekrita tvīta autoram, ka tā ir gan atriebība par Brexit, gan muļķība, bet citi uzskatījuši vīrieša sūdzību par nepamatotu un pat ieteica viņam braukt atpakaļ uz Lielbritāniju.
"Protams, ka atriebība," piekrīt Andris Tihomirovs. Un tad vai nu nopietni, vai jokojot piebilst: "Bet brexit protams ir episks stāsts. Episks. Visas britu vēstures kontekstā. Nebrīnīšos, ja Lielbritānijas vēsture tiešām beigsies Lauvas Namā. Simboliski."
"atriebība par brexit. nu, stulbums vēl arī," pauž viedokli pazīstamā latviešu publiciste Elita Veidemane.
"Starptautiskas birokrātijas idiotisma paraugs," uzskata latviešu dzejniece Liāna Langa Bokša.
Tomēr citi sekotāji ierosināja autoram virzīt savu sašutumu nevis Latvijas, bet pašas Apvienotās Karalistes pusē.
"Šis nav vienīgais idiotisms, kuru briti sev un viesstrādniekiem ir radījuši ar Brexit. Pretenzijas pie Kamerona, Džonsona un pārējās toriju brandžas," norāda Augusts Sauka.
"Jā. Slikta zeme. Brauciet atpakaļ! Ja nopietni, vai iepriekš nepainteresējāties, kāda ir kārtība? Brexit NAV Latvijas lēmums, tomēr sekas jūt visi. Bišķiņ pietāti pret Latviju, labi?" aizrāda autoram Bumbuls.
"Nevajadzēja izbraukt no dzimtās Rīgas, tad varētu paēst Lauvas Namā," iesaka Ainārs Zelčs sašutušam vīrietim.
"Jāvēršas VMNVD un jāsaņem ES pielīdzinātais sertifikāts," dod padomu Burtniece.
"Žēl, ja nesapratāt. Informācijai: pa ceļam no UK uz LV biju vēl sešās valstīs. Visur bez šādiem ierobežojumiem," skaidro savu nostāju Ingmars.
Atgādinām, ka no 19. jūlija tika atcelta prasība ievērot 10 dienu pašizolāciju pilnīgi vakcinētām personām, kuras ierodas no Lielbritānijas. Lai gan britu vakcinācijas sertifikāts ir derīgs ceļojumam, izrādās, ka tas nav piemērots publisku vietu un pasākumu apmeklēšanai Latvijā.
Lai apmeklētu sabiedriskās ēdināšanas vietas un pasākumus, vakcinācijas apliecība jāreģistrē Latvijas sistēmā, un šis process var aizņemt līdz pat mēnesim. Nacionālajā veselības dienestā iepriekš apstiprināja, ka vakcinācijas fakta atzīšana patiešām prasa laiku - praksē vidēji katra pieteikuma izskatīšana pieprasa ne mazāk kā 14 dienas, ja persona korekti iesniegusi visu pieprasīto informāciju, pievienojot klāt ārvalstī veiktās vakcinācijas apliecinājuma oriģinālu.
Ziņu lente
0