Baltijā

Krievijas prankeri izjokoja Igaunijas parlamenta deputātus

© Sputnik / Сергей СубботинЗдание эстонского парламента в Таллине
Здание эстонского парламента в Таллине - Sputnik Latvija, 1920, 28.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas politiķi bija pārliecināti, ka sarunājas ar Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku. Sarunas videoieraksts tika publicēts internetā.
RĪGA, 28. septembris — Sputnik. Šoreiz Krievijas prankeri Vladimirs Kuzņecovs (Vovans) un Aleksejs Stoļarovs (Leksuss) izjokoja Igaunijas parlamenta deputātus, ziņo Sputnik Meedia.
Telefona saruna - Sputnik Latvija, 1920, 18.11.2017
Krievu prankeri Bergmaņa vārdā izjokojuši Spānijas aizsardzības ministri
Saruna notika videotilta formātā, no Igaunijas puses tajā piedalījās Parlamenta (Rīgikogu) Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Marko Mihelsons, Raivo Tamms, Mihails Lotmans, Marija Jufereva-Skuratovski un citi deputāti. Igaunijas politiķi bija pārliecināti, ka sarunājas ar Leonīdu Volkovu — ar brīvības atņemšanu sodītā Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku.
Sarunas laikā puses pārrunāja Krievijas un Igaunijas attiecību attīstību. Pseido-Volkovs apliecināja Rīgikogu, ka Navaļnija komanda sniegs Tallinai iespēju nokārtot ar Tartu miera līgumu saistītos jautājumus, uz ko atsaucas Igaunijas politiķi, izvirzot teritoriālās pretenzijas Krievijai.
"Attiecības starp mūsu valstīm krietni uzlabosies, un mēs spēsim risināt visus aktuālos jautājumus. Tostarp Tartu miera līgumu," Volkova vārdā paziņoja prankers.
Tāpat viņš vērsās pie Igaunijas parlamentāriešiem ar lūgumu attiecināt Eiropas Savienības sankcijas vēl uz vairākiem cilvēkiem no Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākajām aprindām. Atbildē deputāts Mihails Lotmans pasūrojās, ka paplašināt sankcijas nebūt nav vienkārši, jo nav pierādījumu par šo personu piedalīšanos darbībā, ko ES raksturo kā noziedzīgu.
От возмущения перешел на русский: на видео показали розыгрыш депутата Сейма - Sputnik Latvija, 1920, 25.08.2021
Latvijā
Aiz sašutuma ierunājās krieviski: Saeimas deputāta izjokošana parādījusies video ierakstā
"Par šiem cilvēkiem mums nav tiešu pierādījumu... Ir ļoti grūti panākt, lai Eiropas draugi saprastu, un uzstāt uz šādām sankcijām," žēlojās Lotmans.
Savukārt cits deputāts Raivo Tamms pastāstīja pseido-opozicionāram, ka saņem jaunumus "par Putina režīmu EPPA".
Tiek atzīmēts, ka Igaunijas parlamentāriešu izjokošana notika martā. Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, iepriekš ar Krievijas prankeriem tikpat atklāti sarunājās atsevišķi Latvijas Saeimas deputāti.
Ziņu lente
0