Latvijā

Krāpnieki izmāna naudu tiem, kuri grib nopelnīt internetā

© Pixabay / lechenie-narkomaniiRoku dzelži
Roku dzelži  - Sputnik Latvija, 1920, 28.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Internetā sāka izplatīties ziņojumi no krāpniekiem, kuri, Igaunijas uzņēmuma vārdā meklē darbiniekus ļoti pievilcīgam darbam.
RĪGA, 28. septembris — Sputnik. Latvijas iedzīvotāja pastāstīja sociālajā tīklā Facebook par jaunu krāpšanas paņēmienu. Tagad krāpnieki apmuļķo lētticīgus cilvēkus, kuri grib atrast darbu ar interneta palīdzību.
Банковская карта на клавиатуре - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2021
Latvijā
Krāpnieki-ezotēristi izvilinājuši no Latvijas iedzīvotāja 15 000 eiro
Kā ziņoja Facebook lietotāja Katrīna Kozlova, krāpnieki meklē savus upurus darba sludinājumu vietnēs. Nosūta vēstuli, kurā piedāvā apstrādāt maksājumu uzdevumus par 40 - 50 eiro dienā, solot izmaksāt darba algu reizi trīs dienās. Darbs ir attālināts, tāpēc topošus darbiniekus lūdz noradīt bankas datus, taču solītās algas vietā noņem no konta līdzekļus.
"Gribu pastāstīt par ģeniālu, jaunu krāpšanas shēmu. Krāpnieki meklē darbiniekus no Baltijas valstīm. Sola 40€-50€ par 3 stundām, brīvs grafiks. Izklausās vilinoši, turklāt atsūta saites uz tērzētavu, kur notiek apmācība. Aizpildi anketu un jau esi pieņemts darbā. Uzklikšķini uz saites — saņemsi naudu. Un pēdējais punkts — ienāc caur interneta banku — shēma ir slēgta. Publicēju daļu no sarakstes, atbildes bildi no oficiālā uzņēmuma un darba sludinājumu feisbukā. Neuzķērāties uz tādām lietām!" brīdina meitene.
Kompānija, kuras vārdā rīkojas krāpnieki, ir reāla, taču tajā apgalvo, ka nekad nemeklē darbiniekus šādā veidā. Turklāt uzņēmumā informēja, ka viņiem nepieder krāpnieku ziņojumos norādītie domēni.
Eiro - Sputnik Latvija, 1920, 21.06.2021
Latvijā
Tūkstošiem eiro aizplūst krāpnieku rokās
Iepriekš ziņots, ka Latvija pievienojās apvienotai starptautiskai izmeklēšanas grupai, kas tika izveidota telefonkrāpnieku apkarošanai.
Kā informēja Valsts policijas Kibernoziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieks Ruslans Grigs, Austrumeiropas valstīs pastāv milzīgi zvanu centri, kuru darbinieku mērķis ir izvilināt personiskos datus no lētticīgiem cilvēkiem. Cīnīties ar tādām noziedzīgām organizācijām var tikai kopīgiem spēkiem, uzskata Grigs.
Ziņu lente
0