Pasaulē

Poļu kompānija piedalīsies "Ziemeļu straumes 2" operatora sertifikācijas procesā

© Sputnik / Евгений БиятовТруба газопровода
Труба газопровода - Sputnik Latvija, 1920, 24.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas naftas un gāzes kompānija PGNiG ieguvusi tiesības piedalīties "Ziemeļu straumes 2" operatora sertifikācijas procedūrās.
RĪGA, 24. septembris — Sputnik. Polijas naftas un gāzes kompānija PGNiG paziņoja, ka Vācijas federālā tīkla aģentūra Bundesnetzagentur piešķīrusi PGNiG un tās meitasuzņēmumam "PGNiG Supply & Trading GmbH" tiesības piedalīties gāzesvada "Ziemeļu straume 2" sertifikācijas procedūrās, vēsta RIA Novosti.
Jūnijā kompānija "Nord Stream 2 AG" iesniedza pieteikumu sertifikācijai neatkarīgā operatora statusā. Šis lēmums pieņemts, lai atbilstu ES trešās energopaketes noteikumiem. Citstarp runa ir par kompāniju sadalīšanu, kas nodarbojas ar gāzes ieguvi un transportēšanu.
Eksperts pastāstīja, kad Eiropa patiesībā atteiksies no Krievijas gāzes - Sputnik Latvija, 1920, 09.09.2021
Video
Eksperts pastāstīja, kad Eiropa patiesībā atteiksies no Krievijas gāzes
"Pieteikums sertifikācijai saskaņā ar modeli ITO, ko iesniedza kompānija "Nord Stream 2 AG", rāda, ka Šveices kompānija vēl aizvien tiecas saņemt regulatora privilēģijas. (..) Sertifikācijas procesā mēs centīsimies panākt, lai "Ziemeļu straumes 2" īpašnieks nevarētu izvairīties no prasībām par īpašuma sadali, trešo pušu piekļuvi un pārskatāmiem tarifiem, kuri ņem vērā visa cauruļvada vērtību," paziņoja PGNiG vadītājs Pāvels Majevskis.
Viņš uzsvēra, ka Polijas kompānija centīsies konsekventi pierādīt, ka "Nord Stream 2 AG neatbilst formālajām un būtiskajām prasībām, kas izvirzītas cauruļvadu operatoram, piemēram, jautājumā par piegāžu drošību un kompānijas korporatīvo struktūru".
"Ziemeļu straumes 2" būvdarbi noslēdzās septembra sākumā. Vācijas regulators nevar aizliegt gāzes sūknēšanu pa cauruļvadu, taču tā palaišana pirms neatkarīgā operatora sertifikācijas būs administratīvs pārkāpums.
No 2021. gada 8. septembra Bundesnetzagentur ir četri mēneši lēmuma projekta sagatavošanai. Tas jāiesniedz Eiropas Komisijai komentāriem. Federālajai tīkla aģentūrai savā galīgajā lēmumā iespēju robežās jāņem vērā EK viedoklis.
Склад труб для строительства газопровода Северный поток - 2 в порту города Засниц в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 30.08.2021
Pasaulē
"Vienreiz jau pasūtīja." Eksperts par ideju pārdot "Ziemeļu straumi 2"
Ziņu lente
0