Baltijā

Tartu mērs aicina nodrošināt dzelzceļa satiksmi līdz Rīgai

© Sputnik / Алексей СтефановсЭстонский дизельный поезд швейцарской компании Stadler (слева) и латвийский дизель производства RVR
Эстонский дизельный поезд швейцарской компании Stadler (слева) и латвийский дизель производства RVR - Sputnik Latvija, 1920, 23.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tartu mērs aicinājis nodrošināt regulāru pasažieru vilcienu satiksmi ar Rīgu līdz 2024. gadam, kad Tartu kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu.
RĪGA, 23. septembris — Sputnik. Starp Tartu un Rīgu ir jānodrošina regulāra dzelzceļa satiksme, paziņojis Tartu mērs Urmass Klāss, vēsta Postimees.
Klāss uzskata, ka Igaunijas un Latvijas valdībām ir jāapspriež šīs jautājums, lai pasažieri varētu no Rīgas nokļūt Tartu bez pārsēšanās Valgā.
"Satiksme Tallinas virzienā līdz 2024. gadam kļūs vēl labāka – ar vilcienu no Tartu līdz Tallinai varēs nokļūt vienā stundā 35 minūtēs un pa elektrificēto dzelzceļu sāks kursēt jauni sastāvi. Vienlaikus būs reāla iespēja nodrošināt dzelzceļa satiksmi starp Rīgu un Tartu, bet tam vajadzīga ciešāka Igaunijas un Latvijas valdību sadarbība," paziņoja Tartu mērs.
Viņaprāt, jau būtu jāsāk saskaņot vilcienu grafiku starp Rīgu un Tartu.
Pēc Klāsa novērtējuma, transporta piekļuve Tartu un Dienvidigaunijai kopumā būs īpaši aktuāla 2024. gadā, kad Tartu līdz ar 19 Igaunijas dienviddaļas pašvaldībām uzņemsies Eiropas Kultūras galvaspilsētas pienākumus.
"Uz Tartu kā Kultūras galvaspilsētu vēlēsies nokļūt ļoti daudzi cilvēki, un tas nozīmē, ka jāstrādā, lai Tartuun Dienvidigaunijai būtu ātra un droša satiksme ar pasauli pa autoceļiem, dzelzceļu un gaisa ceļu," piebilda mērs.
Igaunijas valsts dzelzceļa uzņēmuma "Eesti Raudtee" vadītājs Kaido Zimmermans informēja, ka vilcienu satiksme starp divām pilsētām būs iespējama ne vēlāk kā 2024. gadā.
Ziņu lente
0