Latvijā

Svaigs gaiss rada brīnumus: Latvijas kafejnīcas un restorāni gatavo terases ziemai

© Sputnik / Sergey MelkonovВитрина закрытого кафе
Витрина закрытого кафе - Sputnik Latvija, 1920, 22.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā iestājas auksts laiks un terases sezona tuvojas beigām, kas kafejnīcām un restorāniem nozīmē klientu skaita samazināšanos.
RĪGA, 22. septembris — Sputnik. Iekštelpā nedrīkst ielaist klientus, kuriem nav Covid-19 sertifikāta. Ziema gan jau tuvojas, kā tai gatavojas restorāni, pastāstīja Lsm.lv.
"Sākumā, protams, bija ļoti grūti saprast, kā strādāt jaunos apstākļos. Kā jau visi, mēs sākam strādāt uz terasēm. Mūsu bari, kur bija daudz vakcinēto darbinieku, uzsāka klientu apkalpošanu iekštelpās apmērām jūlija vidū, - stāsta "Ezītis miglā" līdzīpašnieks Ernando Gamarra.
Vecrīgas iela - Sputnik Latvija, 1920, 11.08.2021
Latvijā
Izīrējas un pārdodas: Vecrīga izmirst, pieprasījums zūd
"Ejam, parādīšu, kā mēs pašlaik strādājam. Klients ienāk bāra, — kā pienākas aizsargmaskā — tad dodas pie letes un veic savu pasūtījumu, bārmenis viņam jautā, vai viņš vēlētos sēdēt iekštelpā, vai arī grib palikt tepat ārā. Ja viesis grib sēdēt iekšā, bārmenis prasa viņam paradīt Covid-sertifikātu," Gamarra skaidro.
"Dažādas situācijas gadās. Pa dienu cilvēki jau ienāk ar tālrunī atvērto sertifikātu. Taču vakarpusē, kad kļūst trokšņaināk un cilvēki ir jau iedzēruši, bārmeņiem jāatrisina konflikti, kā jau katrs prot.
Salīdzinot ar to, kā mēs strādājām agrāk, iekštelpā sēž kādi 40-50 procenti. Gadījies arī, kad iekšā nebija vietu. Bet lielākoties cilvēki izvēlās terasi.
Vasaras periodā 90% sēdēja ārā un 10% iekšpusē. Tagad kļūst aukstāks un proporcija ir 50 pret 50. Taču mēs jūtam šo apgrozījuma kritumu – tie cilvēki, kuri nevar sēdēt iekšā, aukstajā laikā vienkārši neiziet no mājām. Jo tomēr sēdēt uz terases ir auksti.
Пиво в бокалах - Sputnik Latvija, 1920, 10.05.2021
Rīdzinieki plūst uz restorānu terasēm: aculiecinieki sašutuši un prasa paskaidrojumus
Mēs, protams, plānojam arī ziemā apkalpot uz terases.
Apkārt vienas terases jau izbūvējām sienu. Tur nebūs vēja. Mums atliek vien izvietot lampas, varbūt kādu jumtu uzstādīt. Citas terases ir atklātākas, tur kaut kas jāizdomā, jāpielieto rādošāka pieeja. Pastāv dažādi Rīgas domes un būvvaldes normatīvi. Tagad mēs esam procesā – katrai terasei izdomājam savu pieeju un pēc tam to saskaņosim.
Tieši šai terasei mēs izskatījām dažādus variantus. Te ir caurstaigājama iela, proti, kritēriji ir nopietni. Mēs jau uzstādījām sildošās infrasarkanās lampas. Aizsardzībai pret vēju uzstādīsim nelielas starpsienas, līdz 1,2 metriem augstumā. Apmeklētājiem, tās var palīdzēt paslēpties no vēja.
Cilvēki ir gatavi sēdēt ārā. Īpaši tie, kuriem ļoti apnicis sēdēt mājās. Mēs ļoti daudz sarunājamies ar cilvēkiem, viņi ir gatavi sēdēt ārā kaut vai lietū, kaut vai arī aukstajā laikā.
Заснеженная веранда ресторана в Старой Риге - Sputnik Latvija, 1920, 19.02.2021
Politika
Opozīcija pirmoreiz apspēlēja koalīciju: Rīgā nebūs jāmaksā nodeva par tirdzniecību ielās
Kas tad mums atliek? Protams, varbūt tas neatmaksāsies, bet mēs pielāgojamies, kā vien varam. Mēs jau esam pieraduši, ka jāpielāgojas katru otro mēnesi, arī turpmāk mēģināsim strādāt," klāstīja Gamarra.
Atgādinām, ka Latvijā Covid-19 krīzes laikā darbību pārtraukuši aptuveni 10% ēdinātāju, pastāstīja Latvijas restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis intervijā Latvijas Radio augusta beigās.
Ziņu lente
0