Latvijā

Militāro mācību laikā Latvijā pazudis bezpilota lidaparāts

© AFP 2023 / BIROL BEBEKТурецкий дрон Байрактар TB2
Турецкий дрон Байрактар TB2 - Sputnik Latvija, 1920, 22.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bezpilota lidaparāts pazudis maršrutā Rēzekne - Gulbene 16. septembrī — tika pazaudēts lidaparāta signāls, tāpēc tā atrāšanas vieta nav zināma.
RĪGA, 22. septembris — Sputnik. Militāro mācību "Namejs 2021" laikā Latgalē armijai pazudis bezpilota lidaparāts, informē Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera Leonīda Kalniņa preses virsniece Sandra Brāle, raksta Mixnews.
NBS sniedz lidaparāta aprakstu: pelēks drons, kura garums ir 1,4 metri, spārnu izvērsums - 2,8 metri un svars - ap sešiem kilogramiem. Lidaparāts ir paredzēts militāro uzdevumu atbalstam.
Учения Запад-2021 в Калининградской области - Sputnik Latvija, 1920, 22.09.2021
Pasaulē
KF Ārlietu ministrija atspēkoja NATO dezinformāciju par mācībām "Rietumi 2021"
NBS aicina sēņotājus, mežstrādniekus un ikvienu apkārtnes iedzīvotāju pievērst uzmanību iepriekš neredzētiem priekšmetiem apvidū un lidaparāta atrašanās gadījumā zvanīt NBS.
Iepriekš Latvijas Aizsardzības ministrijas vadītājs Artis Pabriks pastāstīja par 10. septembra negadījuma iemeslu Ādažu poligonā, kura rezultātā cietuši trīs karavīri.
"Viņi vienkārši atradās mācību šāviņiem nedaudz par tuvu un cieta gaisa spiediena rezultātā. Tie bija, protams, mācību šāviņi. Bet netika ievērota distance," teica ministrs.
Atgādinām, ka 30. augustā visā Latvijā startēja Nacionālo bruņoto spēku mācības "Namejs 2021", kurās piedalās arī karavīri no Lietuvas, Igaunijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Polijas, ASV, Kanādas, Vācijas un citām NATO dalībvalstīm. Mācības noslēgsies 3. oktobrī.
Военная техника армии США в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 19.09.2021
Latvijā
"Pamuļķi": Rietumos pasmējās par publiskajām pret Krieviju vērstajām mācībām Latvijā
Ziņots, ka ieplānoti divi mācību posmos. Pirmajā no tiem tiks izspēlēta reakcija uz hibrīddraudiem, bet otrajā karavīri pāries pie klasiskajām mācībām – karadarbības metožu izspēles.
No desmit tūkstošiem mācībās iesaistīto karavīru, apmēram 600 ieradušies no citām valstīm. uzsvērsim vēlreiz: īpaša vieta mācībās "Namejs 2021" piešķirta Sauszemes spēku Mehanizētajai kājnieku brigādei "Sudraba bulta".
Ziņu lente
0