Latvijā

Nevakcinētajiem maksāt 5 eiro par ieeju veikalā: Latviju tuvina obligātajai vakcinācijai

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasTests Covid-19 antivielām
Tests Covid-19 antivielām  - Sputnik Latvija, 1920, 15.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pie ieejas veikalā varētu sākt pieprasīt koronavīrusa eksprestestu. Tā cena sastādīs 5-6 eiro, paziņoja Jānis Vitenbergs.
RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Latvijas Ekonomikas ministrija ierosina ļaut pret koronavīrusu nevakcinētajiem cilvēkiem saņemt pakalpojumus, ja viņi nodos eksprestestu, ministrs Jānis Vitenbergs paziņoja Latvijas radio ēterā.
Līdz ar Covid-19 izplatības pieaugumu aizvien lielāks pakalpojumu spektrs būs pieejams tikai vienā no tā saucamajiem drošības režīmiem – "zaļajā" vai "dzeltenajā". "Zaļajā" režīmā pakalpojumus varēs saņemt tikai vakcinēti vai ar Covid-19 izslimojuši cilvēki, "dzeltenajā" – arī testēties.
Ministrija aicina padarīt pakalpojumus pieejamākus un ļaut izmantot "dzeltenajā" režīmā koronavīrusa eksprestestus, piemēram, pie ieejas veikalos un citās pakalpojumu sniegšanas vietās.
Акция протеста против обязательной вакцинации в Риге, 18 августа - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2021
Latvijā
Latvijas "nevakcinētākais" reģions: Vakcinācijas birojā bija pārsteigti
Testa cena, pēc ekonomikas ministra vārdiem, sastādīs 5-6 eiro, un par to jāsamaksā pakalpojumu saņēmējam. Taču tas būs daudz lētāk nekā pašreizējās testa izmaksas laboratorijās apmēram 30 eiro vērtībā.
Vitenbergs atzīmēja, ka tāda kārtība jau ieviesta dažās Eiropas valstīs, piemēram, Vācijā un Austrijā.
Tāpat svarīgi, lai pakalpojumus varētu saņemt vecāki ar bērniem līdz 12 gadu vecumā, kam nav paredzēta vakcinācija koronavīrusa profilaksei, uzsvēra ministrs.
Iepriekš premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka Latvijā būs aizvien vairāk pakalpojumu saņemšanas vietu, kur jāuzrāda noteikta tipa Covid-sertifikāts.
Atbildot uz jautājumu, vai netiek plānots, ņemot vērā saslimstības pieaugumu, ieviest jaunus ierobežojumus, Kariņš teica, ka diskusijas par tālākajiem soļiem šonedēļ notiks valdības līmenī starp ministriju pārstāvjiem.
Ziņu lente
0