Latvijā

Iedzīvotāji nevēlas strādāt par tālbraucējiem, tirgu aizpilda ukraiņi un filipīnieši

© Sputnik / Виктор ТолочкоKravu automobiļi
Kravu automobiļi  - Sputnik Latvija, 1920, 15.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tālbraucēju vidējais vecums Latvijā pastāvīgi pieaug, sastopami tika 7-8% autovadītāju vecumā līdz 30 gadiem. Visbiežāk tālbraucēji ir cilvēki vecumā no 50 līdz 55 gadiem.
RĪGA, 15. septembris — Sputnik. Starptautisko kravu pārvadājumu sfērā Latvijā patlaban strādā aptuveni 6400 cilvēki no trešajām valstīm – Ukrainas, Krievijas, Baltkrievijas, Filipīnām, Gruzijas utt., informēja Autotransporta direkcija, vēsta Тvnet.lv.
Autovadītāju trūkums jau vairākus gadus vērojams ne tikai Latvijā, bet arī visā Eiropas Savienībā, atzīmēja organizācijas pārstāvji un piezīmēja, ka kadru deficīts šajā nozarē Latvijā pārsvarā vērojams tieši starptautisko kravu pārvadājumu sektorā.
Водитель в кабине автомобиля - Sputnik Latvija, 1920, 05.08.2021
Latvijā
Latvijas pārvadātāji sit trauksmi kadru trūkuma dēļ
Saskaņā ar Autotransporta direkcijas datiem, arī daži pasažieru pārvadātāji saskārušies ar grūtībām darbinieku atlasē, sākot apkalpot jaunus maršrutu tīkla iecirkņus. Šis jautājums ir īpaši aktuāls, piemēram, vasarā, kad valda tveice un autobusos pastāvīgi darbojas kondicionētāji, kā arī dažādu vīrusu izplatības laikā.
Direkcija atzīmēja, ka problēma var pat saasināties, jo autobusa vadītāju vidējais vecums sabiedriskā transporta nozarē pārsniedz 55 gadus. Autovadītāji aiziet pensijā, bet jaunieši šajā profesijā ierodas nelielā skaitā.
Transporta uzņēmumi kravu pārvadājumu jomā ne vienu vien reizi sūdzējušies par autovadītāju trūkumu. Smags darbs, nepieciešamība gulēt un bieži vien arī pusdienot mašīnā, nelielā alga un uzbrukumu risks padara tālbraucēja profesiju aizvien nepopulārāku. Šajā situācijā transporta uzņēmumu pārstāvji atbalsta vienkāršotu procesu darbinieku ievešanai no ārvalstīm.
Ziņu lente
0