Politika

Lavrovs: Krievijas medijiem Rietumos teju vai pieteikts karš

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел России Сергей Лавров
Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 13.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumi izšķīrušies par bezprecedenta attiecību saasināšanos ar Maskavu – to apliecina Krievijas medijiem teju vai pieteiktais karš.
RĪGA, 13. septembris – Sputnik. Krievijas medijiem Rietumos jau gandrīz pieteikts karš, konstatēja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs mūsdienu žurnālistikas forumā "Visa Krievija – 2021".
"Karš praktiski jau ir pieteikts," Lavrovs konstatēja, atbildot uz jautājumu, kā viņš vērtē "nepieteikto karu" Krievijas medijiem rietumvalstīs.
Участники акции протеста оппозиции Народный ультиматум в Минске - Sputnik Latvija, 1920, 24.07.2021
Politika
Sergejs Lavrovs: Rietumi mēģina radīt nestabilitātes joslu ap Krieviju
Teikto ministrs ilustrēja ar nesenajiem incidentiem: Lielbritānija atteicās izsniegt vīzu Krievijas žurnālistam, kā arī aģentūras "RIA Novosti" korespondentiem tika liegta akreditācija memoriālajiem pasākumiem, kas veltīti 11. septembra teroraktu gadadienai ASV.
Ielūgums atspoguļot ceremoniju, kas tradicionāli notiek dvīņutorņu sabrukuma vietā Ņujorkā, tika saņemts 20. augustā. RIA Novosti žurnālisti atsaucās uz ielūgumu stundas laikā. Ceturtdien tika saņemta organizatoru atbilde: pieprasījumu apmierināt neesot iespējams "pieteikumu milzīgā skaita un vietas trūkuma dēļ", kā arī piezīmēja, ka neviens korespondents bez akreditācijas ceremonijā ielaists netiks.
Ziņu aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs norādīja, ka atteikums akreditēt RIA Novosti korespondentus ir konsekventa un selektīva preses vajāšana. Krievijas Žurnālistu savienība atzīmēja, ka aizvien biežāk novērojams, kā Krievijas žurnālistus mēģina apspiest ar jebkādu ieganstu.

Bezprecedenta saasināšanās

Sergejs Lavrovs pauda viedokli, ka Rietumi izšķīrušies par bezprecendenta attiecību saasināšanu ar Maskavu.
"Ņemot vērā, ka Rietumi ASV vadībā izšķīrušies par neredzētu attiecību saasināšanu ar Krieviju, tiek ieviestas bezprecedenta sankcijas, tiek izmantoti citi negodīgas konkurences instrumenti, mūsu attīstību mēģina nobremzēt," konstatēja Lavrovs.
Ministrs uzsvēra, ka pie tam Krievija nebūt nekrīt ne autarķijā, ne pašizolācijā, ne konfrontācijā.
"Mēs esam gatavi sadarbībai ar visiem, kas tai gatavs uz līdztiesības pamatiem, bez jebkādiem ultimātiem, bez diktāta un balstoties uz pārrunu diplomātijas pieredzes, kompromisu, interešu līdzsvara meklēšanas pieredzes," teica Lavrovs.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время просветительского марафона Новое знание в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 22.05.2021
Politika
Sergejs Lavrovs salīdzināja Baltijas un ASV pozīciju ar pagalma huligānu izturēšanos
Ja Rietumi tam būs gatavi, Maskava kaut rīt atsāks attiecības uz savstarpēji izdevīgiem pamatiem, taču pašreizējos apstākļos Krievijai nav nekādas uzticības Rietumu partneriem, paskaidroja diplomāts.
"Mums ir jānodrošinās un, lai arī paliekam atvērti pasaulei, mēs nedrīkstam būt atkarīgi no pasaules mūsu dzīvei, mūsu attīstībai svarīgākajās, vitāli nozīmīgākajās jomās. Šī iemesla dēļ Krievija pašlaik strādā, lai aizvietotu importu visās jomās, kas ir atkarīgas vai bija atkarīgas no tehnoloģiskās mijiedarbības ar Rietumiem," secināja Lavrovs.
Krievijas un rietumvalstu attiecības krasi pasliktinājās, pieaugot spriedzei pēc notikumiem Ukrainā un Krimā 2014.gadā. ES un ASV ieviesa ierobežojošus pasākumus vispirms pret atsevišķiem Krievijas pilsoņiem un kompānijām, bet pēc tam pārgāja pie sankcijām pret veselām Krievijas ekonomikas nozarēm. Atbildot uz šo lēmumu, Krievija ierobežoja pārtikas preču importu no valstīm, kas ieviesa pret to sankcijas: ASV, Kanādas, Austrālijas, Norvēģijas un ES valstīm.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров во время визита в Китай - Sputnik Latvija, 1920, 09.04.2021
Nevar ticēt Vašingtonai: Lavrovs atzinis ASV sankciju politikas aprobežotību
Ziņu lente
0