Latvijā

Pēc kuru valstu apmeklēšanas nevakcinētājiem nav jāievēro pašizolācija

© Sputnik / Sergey MelkonovПассажиры в аэропорту Рига
Пассажиры в аэропорту Рига - Sputnik Latvija, 1920, 11.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Covid-19 saslimstības 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā ir 182,1, vidējais saslimstības līmenis ES/EEZ valstīs patlaban ir 187,26%
RĪGA, 11. septembris — Sputnik. Nevakcinētiem cilvēkiem nav jāievēro pašizolācija pēc piecu Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstu apmeklēšanas, ziņo Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).
Tās ir: Čehija, Slovākija, Ungārija, Polija un Vatikāns.
Balstoties uz Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) datiem, SPKC aprēķināja 14 dienu kumulatīvo saslimstības rādītāju uz 100 000 iedzīvotāju, kas Latvijā ir 182,1. Pirms nedēļas tas bija 115,2. Vidējais saslimstības līmenis ES/EEZ valstīs patlaban ir 187,26.
Pašizolācija ir jāievēro nevakcinētājiem ceļotājiem, kuri ieceļo Latvijā no Lielbritānijas, Bosnijas un Hercegovinas, Moldovas, Kanādas, Jordānijas un Kataras. "Zaļajā sarakstā" nokļuva Saūda Arābija, Dienvidkoreja, Urugvaja, Singapūra, Ukraina, Austrālija, Jaunzēlande, Taivāna, kā arī Ķīnas speciālie administratīvie reģioni Makao un Honkonga.
Iebraucot Latvijā no valstīm, kurās 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 75 dienas, cilvēkiem, kas nav vakcinēti vai izslimojuši Covid-19, jāievēro pašizolācija.
Люди в очереди на колесо обозрения на Таймс-сквер в Нью-Йорке - Sputnik Latvija, 1920, 30.08.2021
Foto
Vakcinētājiem par brīvu: Taimskvērā uzstādīts panorāmas rats
Pašizolācijas termiņu var pārtraukt pēc septiņām dienām, veicot atkārtotu Covid-19 testu un noskaidrojot, ka tas ir negatīvs. Pašizolācija nav jāievēro cilvēkiem, kuriem ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.
Tāpat no pašizolācijas atbrīvoti bērni vecumā līdz 12 gadiem, kas ceļo kopā ar pieaugušajiem, kuriem nav jāievēro pašizolācija. Tomēr šādos gadījumos bērni desmit dienas kopš izbraukšanas augsta riska valsts neveido ciešus kontaktus ar personām ārpus savas mājsaimniecības, neapmeklē publiskus pasākumus, bērnu kolektīvus, neizmanto sabiedrisko transportu.
Ziņu lente
0