Latvijā

"Bīstamāki par cietumniekiem": latvieši šokā no bēgļu dumpja "Muceniekos"

© Sputnik / Sergey MelkonovПолицейская машина для перевозки задержанных в Центре размещения беженцев в Муцениеки
Полицейская машина для перевозки задержанных в Центре размещения беженцев в Муцениеки - Sputnik Latvija, 1920, 11.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Migrantu dumpis patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā "Mucenieki" un kārtības sargu bezdarbība sacēla sašutuma vētru sociālajos tīklos.
RĪGA, 11. septembris — Sputnik. Kārtējais video sižets no centra "Mucenieki" sacēlis sašutuma vilni sociālo tīklu lietotāju vidu - komentētāji neslēpj savu sašutumu par kārtības sargu bezdarbību.
"Demokrātijā organizēt protestus nav aizliegts," sarkastiski komentē video sižetu ar bēgļu dumpi "Muceniekos" lietotājs vārdā Nepareizais.
"Dubulti standarti. Kā parasti. Kad migranti lauž žogu, organizē nesankcionētu protestu, nepakļaujas policijas likumīgajām prasībām, neievēro covid noteikumus, demokrātija. Kad vietējie tā dara, kriminālprocess un 3 administratīvie sodi," uzsver orange_dude.
"Demokrātijā žogu demolēt ir atļauts? Pamēģinātu vietējie iedzīvotāji, paspārdīt un salauzt žogu! Sodītu ātri un aši. Mežoņi ir neaizskarami?" pauž sašutumu Anderss.
"Muceniekos viss mierīgi. Nākamā pietura – Vecrīga," sniedz prognozi reklāmas eksperts Ēriks Stendzenieks.
"Kāpēc mūsu cilvēkiem kas tāds ir jāpacieš un jāriskē ar savu dzīvību un veselību," raksta Kristīne Blūmberga, atzīmējot savā tvītā IeM vadītāju un partiju "Attīstībai/Par!".
"Ārsti, inženieri un zinātnieki drusku satraukušies, ka netiek nodrošināts pietiekams komforta līmenis un transfērs uz Vāciju. Poliči gan tādi pašvaki, bet varbūt tāda stratēģija - nekaitināt trakos," cenšas izskaidrot kārtības sargu uzvedību Kārlis Blūmentāls.
"Parasti šādos gadījumos izmanto asaru gāzi. Ja nepalīdz, tad kaut ko efektīvāku. Par Latvijas policiju nav nekādu ilūziju, tur viss ir skaidrs," atzīmē Aigars Freimanis.
"Bojāt valsts īpašumu - gan. Turklāt no it kā tiem, kuriem tik ļoti nepieciešama palīdzība būtu sagaidāma citāda uzvedība. P.S. Ja Gobzema fani pie MK būtu šādi padauzījuši to mākslīgi izveidoto žogu, policija arī šādi tikai noskatītos? Jautājums pēc jautājuma," vaicā Krists Šukēvičs.
Latvijas galvenais dumpīgais deputāts Aldis Gobzems arī pievērsa uzmanību šīm video sižetam, precīzāk, komentāram "Demokrātijā organizēt protestus nav aizliegts".
"Varu aplaizošā žurnālistika. Un "iekļaujošā" sabiedrības daļa. Gobzems un viņa sekotāji, vispār - varai nesimpatizējošie, nav pelnījuši demokrātijā normālas izpausmes. Jo "demokrātijā" Gobzems ir jāsoda, bet "neformālos līderus" Muceniekos nesodīs, jo demokrātijā," komentēja ziņu Gobzems.
Atgādinām, ka nedēļas sākumā "Muceniekos" izmitinātie migranti sarīkoja dumpi, paužot neapmierinātību par izsludināto karantīnas režīmu.
Ziņu lente
0