Latvijā

Skolēniem Covid-19 testus vairs neveiks katru nedēļu

© Sputnik / Пресс-служба мэрии Москвы / Pāriet pie mediju bankasТесты на коронавирус
Тесты на коронавирус - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turpmāk Covid-19 testus skolēniem veiks reizi divās nedēļās, nevis katru nedēļu.
RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Skolēniem Covid-19 testus turpmāk veiks reizi divās nedēļās, nevis katru nedēļu, kā tas notiek tagad. Par to vienojušies veselības ministrs Daniels Pavļuts un izglītības ministre Anita Muižniece, raksta LSM.
Ja saslimstība ar Covid-19 valstī būtiski palielināsies, testēšanas regularitāte skolās atkal var tikt pārskatīta.
Вакцинация препаратом Sputnik V в Сербии - Sputnik Latvija, 1920, 07.09.2021
Latvijā
Zavadska: trešā pote pret Covid-19 ir izdomāta
Lai testēšanas process būtu visām iesaistītajām pusēm ērtāks, bet rezultāti operatīvāk, skolās plānots pakāpeniski ieviest jaunu testēšanas metodi: visa klases tiks testēta, kā vienota grupa, kā šobrīd kā vairāku paraugu grupa. Ja vienotajā paraugā tiks konstatēts vīruss, tad skolēnus testēs atsevišķi.
Šāda kārtība ļaus atvieglot gan laboratoriju, gan mācību iestāžu darbu, kā arī samazinās analīžu izmaksas. Tieši laboratoriju pārslodze bija viens no jaunu testēšanas algoritmu meklēšanas iemesliem.
Lai novērstu apgrūtinājumu skolēniem apmeklēt interešu izglītības nodarbības ārpus skolas, panākta vienošanās precizēt Ministru kabineta noteikumus, paredzot, ka situācijās, kad laboratorija kādu iemeslu dēļ nav bērna vecākam vai bērnam nosūtījusi individuālu atbildi par testa rezultātu, skolēns var piedalīties interešu izglītības nodarbībās, uzrādot atbildi no skolas par saņemto kopējo klases vai skolas negatīvo Covid-19 izmeklējuma rezultātu.
Atgādinām, ka iepriekš Ministru kabinets apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas ierosinātos grozījumus noteikumiem par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Tie paredz, ka klātienē mācīties var tikai skolēni ar sertifikātu par vakcināciju, izziņu par pārciestu Covid-19 vai negatīvu testa rezultātu.
 Врач и пациенты в отделении для лечения пациентов с  COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 05.09.2021
Latvijā
Covid-19 statistika par pagājušo diennakti
Ziņu lente
0