Pabeigta "Ziemeļu straumes 2" būvniecība

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Pāriet pie mediju bankasGāzesvada "Ziemeļu straume 2" caurule Mukranas ostā Vācijā
Gāzesvada Ziemeļu straume 2 caurule Mukranas ostā Vācijā  - Sputnik Latvija, 1920, 10.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gāzesvads izbūvēts no Krievijas krasta pāri Baltijas jūrai līdz Vācijai, abu tās cauruļvadu jauda sasniedz 55 miljardus kubikmetru gāzes gadā.
RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvniecība ir pilnībā pabeigta, paziņoja "Gazprom".
"Rīta operatīvajā sanāksmē AAO "Gazprom" Valdes priekšsēdētājs Aleksejs Millers informēja, ka šorīt plkst. 8.45 pēc Maskavas laika gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvniecība ir pilnībā pabeigta," teikts uzņēmuma Telegram kanālā.
Uzsākt gāzesvada ekspluatāciju plānots līdz gada beigām.

"Ziemeļu straume 2"

Gāzesvads izbūvēts no Krievijas krasta pāri Baltijas jūrai līdz Vācijai, abu tās cauruļvadu jauda sasniedz 55 miljardus kubikmetru gāzes gadā.
Pret projektu aktīvi iebilst ASV, kas popularizē savu sašķidrināto dabasgāzi ES, kā arī Ukraina un vairākas Eiropas valstis. 2019. gada decembrī Vašingtona ieviesa sankcijas pret gāzesvadu. Maskava jau vairākkārt aicinājusi nepolitizēt situāciju un atgādina: "Ziemeļu straume 2" ir izdevīga gan Krievijai, gan Eiropas Savienībai.
Sals - Sputnik Latvija, 1920, 09.09.2021
Viedoklis
Sniegs un sals. Kas piespiedīs ES pieņemt "Ziemeļu straumi 2"?
Vašingtona jau vairākkārt ieviesusi pret projektu sankcijas.
Vācijas federālā tīkla aģentūra atteicās atbrīvot gāzesvadu "Ziemeļu straume 2" no ES Gāzes direktīvas noteikumiem. Lēmums pamatots ar to, ka gāzesvads nav pabeigts līdz 2019. gada 23. maijam, kad stājās spēkā grozījumi, kuri attiecina ES Trešās energopaketes normas uz GTS starp Eiropas Savienības valstīm un trešajām valstīm.
Cita starpā šīs prasības paredz sadalīt gāzes ieguves un transportēšanas darbību, tas ir, ieguves kompānijai nevar vienlaikus piederēt cauruļvads, pa kuru tiek transportēta tās gāze.
"Gazprom" pārstāvji, komentējot situāciju, apliecināja, ka koncerns aizsargās savas intereses ar visām pieejamām juridiskajām metodēm.
Ziņu lente
0