Latvijā

Bēgļi parādījušies Jūrmalas centrā: publiciste sašutusi par VUGD darbībām

© Sputnik / Sergey MelkonovDzintaru koncertzāle
Dzintaru koncertzāle - Sputnik Latvija, 1920, 08.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālpatriote Elita Veidemane norūpējusies par jūrmalnieku drošību – pilsētā parādījušies 46 patvēruma meklētāji no Irākas un Afganistānas.
RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Jūrmalas centrā, netālu no koncertzāles "Dzintari", parādījušies bēgļi austrumniekiem raksturīgajos apģērbos. Žurnāliste Elita Veidemane šajā kontekstā nosūtījusi virkni jautājumu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītājai Madarai Puķei. Atbildes viņa publicēja avīzē Neatkarīgā.
Дорожный знак Приграничная зона на дороге ведущей к российской границе - Sputnik Latvija, 1920, 25.08.2021
Latvijā
Bēgļi Latvijā: zog ēdamo un biedē vietējos trakāk nekā lāči
Augustā Latvija saņēmusi vērā ņemamu skaitu patvēruma piešķiršanas lūgumu, un bēgļu centrs "Mucenieki" ir gandrīz pārpildīts, paskaidroja amatpersona. Tāpēc 46 patvēruma meklētāji izmitināti IeM pārraudzībā esošajā veselības un sporta centra nodaļas "Dzintari" telpās. Lielākā daļa nākuši no Baltkrievijas.
"Personas, kuras gaida galīgo lēmumu patvēruma procedūras ietvaros, šobrīd mitinās "Dzintaros" līdz mirklim, kad tiks pabeigta patvēruma procedūra un pārvalde sniegs lēmumu par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu vai nepiešķiršanu. Personas, kurām jau ir piešķirts bēgļa vai alternatīvais statuss, šobrīd mitinās "Dzintaros" līdz tam laikam, kamēr sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fonda mentoriem atradīs citu dzīvesvietu," paskaidroja Puķe.
Veidemani ierēdnes atbilde neapmierināja, un žurnāliste lauza galvu: "Kur Iekšlietu ministrija gatavojas izvietot migrantus, kad tās pārraudzībā esošās veselības un sporta centra nodaļas "Dzintari" telpas būs tiktāl pārpildītas, ka vairs nebūs vietu, pat kārtu kārtām guļot? Jau šobrīd šajā rehabilitācijas centrā ir par 16 personām vairāk, nekā tur iespējams satilpt. Vai PMLP darbinieki telpu meklējumos apzvanīs jūrmalniekus un lūgs izīrēt istabiņas?"
Pēdējā laikā Lietuva, Latvija un Polija stāsta par nelegālo migrantu augošo skaitu, kas aizturēti uz Baltkrievijas robežas, pārmet Minskai migrācijas krīzes radīšanu. ES apgalvo, ka Baltkrievija izmanto migrantus kā "hibrīdieroci" pret ES, kopš savienība ieviesusi sankcijas pret Minsku.
Aizvadītajā nedēļā apsūdzības atkārtoja ES diplomātijas vadītājs Žuzeps Borels pēc ES ārlietu ministru neformālās sapulces Slovēnijā.
Начальная школа-интернат для детей с физическими и умственными нарушениями в Эзерсала, где планируют размещать мигрантов - Sputnik Latvija, 1920, 21.08.2021
Latvijā
Nelegāļi skolēnu vietā: kā izskatās topošā bēgļu nometne Latvijā
Arī Latvijas iekšlietu ministre Marija Golubeva uzskata, ka bēgļiem vajag iespēju robežās sniegt atbalstu tuvāk mājām, proti, tas jādara valstīm tajā pašā reģionā. Savukārt migrantu jautājumā, kuri tagad iet no Baltkrievijas puses, ES valstīm vajadzīga skaidra pozīcija: mēs nelaižam pāri savām robežām, neļaujam radīt mākslīgo migrācijas maršrutu. Viņa apliecināja, ka šim viedoklim piekrīt arī citi ES valstu iekšlietu ministri.
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka Minska vairs necentīsies savaldīt nelegālo migrantu plūsmu uz ES valstīm: Rietumu sankciju dēļ tam nav "ne naudas, ne spēku". Baltkrievijas robežsargi jau vairākkārt ziņojuši: viņi vēro, kā Lietuva, Polija un Latvija ar varu padzen migrantus uz Baltkrievijas teritoriju.
Ziņu lente
0