Baltijā

ASV Valsts departaments iekļāvis Igauniju bīstamo valstu sarakstā

© Sputnik / Sergey MelkonovTallina panorāma
Tallina panorāma - Sputnik Latvija, 1920, 03.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV varas iestādes ieteikušas līdzpilsoņiem atteikties no braucieniem uz Igauniju – patlaban ir bīstami atrasties šajā valstī.
RĪGA, 3. septembris – Sputnik. ASV Valsts departaments no jauna publicējis valstu sarakstu, kuru apmeklējums tūristiem var būt bīstams. To vidū ir arī Igaunija, vēsta Sputnik Meedia.
Informācija ASV ārpolitikas resora vietnē liecina, ka lēmums pieņemts, jo valstī pastāv liels risks inficēties ar koronavīrusu.
"Slimību kontroles un profilakses centrs (CDC) informējis par ceturto riska līmeni ceļojumiem pa Igauniju Covid-19 dēļ," teikts paziņojumā.
Пост сестры у палаты интенсивной терапии в коронавирусном отделении Даугавпилсской региональной больницы - Sputnik Latvija, 1920, 12.08.2021
Pasaulē
ASV atklāts jauns koronavīrusa paveids
Ja no brauciena izvairīties nav iespējams, Valsts departaments iesaka tautiešiem iepriekš iepazīties ne tikai ar informāciju par to, kur var saņemt medicīnisko palīdzību, bet arī ar datiem par noziedzības līmeni Igaunijā. Tāpat ieteicams izstrādāt darbības plānu gadījumam, ja radusies kāda ārkartas situācija, kā arī sekot departamenta paziņojumiem sociālajos tīklos Facebook un Twitter.
Augstā Covid-19 infekcijas riska dēļ no Eiropas valstīm līdz ar Igauniju "sarkanajā sarakstā" iekļuvusi arī Grieķija, Lielbritānija, Šveice un Spānija.
Saskaņā ar Sputnik Meedia kanāla Telegram datiem, dienu iepriekš Igaunijā fiksēti 408 jauni Covid-19 infekcijas gadījumi. Viens cilvēks miris komplikāciju rezultātā.
Divu nedēļu kumulatīvās saslimstības rādītājs pieaudzis līdz 343,5 gadījumiem uz 100 tūkstošiem cilvēku. Dienu iepriekš rādītājs sasniedza 334,5 gadījumus.
Ziņu lente
0