Krievijā

Pat ne idejas labad: ar nacisma propagandu Rietumi vēlas vājināt Krieviju

© МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 01.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka Rietumvalstis ignoreē starptautiskās tiesības un prasa cienīt viņu veidoto pasaules kārtību, kurā ir vieta nacisma teorijas un prakses propagandai.
RĪGA, 1. septembris - Sputnik. Rietumu partneri, attainojot nacisma propagandu ar tiesībām uz vārda brīvību, uzskata to par instrumentu Krievijas pozīciju vājināšanai, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, tiekoties ar nacionālo un kultūras apvienību pārstāvjiem.
Diplomāts konstatēja: virkne rietumvalstu politiķu uzskata, ka nacisma propagandas un neonacistisko teoriju un prakses popularizācija ir attaisnota no vārda brīvības viedokļa.
Черепа и кости жертв нацистов и их эстонских пособников - Sputnik Latvija, 1920, 26.06.2021
Baltijā
Kolaboracionistu noziegumi: Igaunijas pēdās rēķinu piestādīs arī Latvijai?
"Viņus nemulsina, ka Nirnbergas tribunālā šīs idejas atzītas par noziedzīgām un aizliegtas," uzsvēra Lavrovs.
Ministrs uzsvēra, ka cīņā nebūt nenotiek ideju laukā.
"Tā ir viena no Rietumu politikas izpausmēm ar mērķi graut mūsu pozīcijas starptautiskajā arēnā, vājināt mūs, savaldīt mūs," ir pārliecināts Lavrovs.
Pie tam Rietumu pārstāvju acīs ANO Statūti jau sen vairs nav svēti, atgādināja diplomāts.
"Viņi jau pat starptautiskās tiesības nepiemin, viņi pieprasa, lai visi ievērotu, cienītu pasaules kārtību, kuras pamatā ir viņu šaurajā lokā noformulētie noteikumi," rezumēja Krievijas ārlietu ministrs.
Baltijas valstis jau vairākus gadus ignorē rezolūciju par cīņu pret nacisma glorifikāciju, ko pēc KF iniciatīvas pieņem ANO Ģenerālā asambleja. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pārstāvji atturas no dalības balsošanā.
Maskava jau vairākkārt pievērsusi pasaules uzmanību tam, ka vairākās rietumvalstīs, it īpaši Baltijā plaukst nacistiskā ideoloģija. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vadība iztop nacisma atdzimšanai, nacisma ideju un vērtību propagandai, atzīmēja Krievijas ĀM. KF pastāvīgais pārstāvis EDSO Aleksandrs Lukaševičs uzsvēra, ka Baltijas valstīs atklāti turpinās nacisma ideju un vērtību propaganda, atklātībā parādās nacionālradikāļi.
Президент РФ В. Путин на военном параде в честь 76-й годовщины Победы в ВОВ - Sputnik Latvija, 1920, 11.05.2021
"Neonacisms paceļ galvu Baltijā": Putins izteicās par "nepiebeigtajiem slepkavām"
Arī KF Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs uzsvēra, ka Baltijas valstu valdības atbalsta nacisma atdzimšanu, izmantojot Krievijai naidīgu propagandu – Trešā reiha ideologa Jozefa Gebelsa paņēmienu. Viņš atgādināja ka vēl dzīvie SS veterāni un viņu sekotāji Baltijā jūtas ļoti omulīgi.
Piemēram, Rīgā par tradīciju kļuvis Waffen SS veterānu un viņu atbalstītāju ikgadējais gājiens, citās pilsētās notiek pasākumi latviešu leģiona godināšanai. Igaunijā notiek 20. Waffen SS divīzijas atbalstītāju pulcēšanās. Līdzīgi pasākumi norisinās arī Lietuvā.
SS spēki, tāpat kā SD, gestapo un nacionālsociālistiskā vācu partija atzītas par noziedzīgām organizācijām Nirnbergas procesā.
Maskava jau vairākkārt nosodījusi Latvijas valdības ciniskos mēģinājumus nosaukt leģionārus par latviešu tautas "brīvības aizstāvjiem" un "traģēdijas upuriem".
Ziņu lente
0