Latvijā

Mācību gada sākumā Rīgas skolās trūkst gandrīz 500 darbinieku

© PIxabay / Alexandra_KochУчительница
Учительница  - Sputnik Latvija, 1920, 01.09.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments informēja par gandrīz 500 neaizpildītām vakantām vietām Rīgas un Rīgas reģiona izglītības iestādēs.
RĪGA, 1. septembris — Sputnik. 2021. gada augusta beigās, īsi pirms mācību gada sākuma mācību iestādēs Rīgā un Rīgas reģionā trūkst 495 skolotāju un tehniskā personāla. Tāds ir vakanto vietu skaits, raksta Jauns.lv, atsaucoties uz Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta datiem. Salīdzinājumam: 2019. gadā pirms mācību gada sākuma pietrūka 385 darbinieku – par 110 mazāk nekā pašlaik.
Ziņots, ka skolotāju trūkums vērokams pirmskolas iestādēs, kā arī vairākās sākumskolas un vidusskolās. Īpašs kadru trūkums vērojams Rīgā, jo skolotāju vakanto vietu skaits Rīgas reģionā ir daudz mazāks.
Zinību diena Rīgas vidusskolā №88 - Sputnik Latvija, 1920, 22.07.2021
Latvijā
Trešā daļa Latvijas pedagogu nevēlas vakcinēties pret Covid-19
Skolotāju palīgi, tehniskie darbinieki, lietveži, apkopējas, sētnieki un garderobisti, kopā – 140 vakances ieņem otro vietu pieprasījuma ziņā pēc pirmskolas izglītības skolotāja (patlaban trūkst 98 speciālistu).
Vēl 49 vakantas vietas pieejamas pagarinātās dienas grupas skolotājiem, metodistiem, logopēdiem, medicīnas māsām, sociālajiem pedagogiem. Nav nokomplektēts skolas personāls tādos posteņos kā pavāri, deju kolektīvu vadītāji, dežuranti, direktoru vietnieki un dažādi asistenti.
Sākumskolām vajadzīgi 22 latviešu valodas skolotāji, 21 angļu valodas un mūzikas skolotājs. Vienlaikus mācību iestādes Rīgā un Rīgas reģionā meklē 18 matemātikas skolotājus un 15 informātijas skolotājus, vairākās skolās trūkst fizkultūras, krievu valodas, vācu valodas, bioloģijas, ķīmijas, vēstures, ģeogrāfijas un fizikas skolotāju.
Учитель в классе математики - Sputnik Latvija, 1920, 25.02.2021
Puse Latvijas pedagogu vēlas pamest profesiju
Ziņu lente
0