Latvijā

Līdz 65% samazināts maksimālais pasažieru skaits sabiedriskajā transportā

© Pexels / Negative SpaceВ салоне автобуса
В салоне автобуса - Sputnik Latvija, 1920, 29.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saslimstības ar Covid-19 pieauguma dēļ Latvijā atgriežas ierobežojumi: sabiedriskajā transportā pasažieru skaita maksimālā ietilpība samazināta līdz 65%.
RĪGA, 29. augusts — Sputnik. Maksimālais pieļaujamais pasažieru skaits sabiedriskajā transportā samazināts no 80% līdz 65% no transportlīdzekļa ietilpības, informēja Autotransporta direkcijā. Šāds lēmums pieņemts atbilstoši jūnijā Ministru kabinetā apstiprinātajiem grozījumiem noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", ziņo tvnet.lv.
Latvijā 14 dienu kumulatīvais saslimstības ar Covid-19 rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju pārsniedzis 100 gadījumu.
Мужчина с чемоданом - Sputnik Latvija, 1920, 29.08.2021
Latvijā
Latvijas Covid-19 sertifikāts nav mūžīgs
Pēc Autotransporta direkcijas pārstāves Zanes Plones teiktā, sekojot līdzi Covid-19 saslimstības rādītājiem, direkcija jau pagājušajā nedēļā visiem pārvadātājiem nosūtīja atgādinājumu par normatīvo aktu prasībām.
Direkcijas pārstāve atgādināja, ka transportlīdzekļa salonā pārvadātājam jāizvieto informācija par pieļaujamo pasažieru skaitu, kas tajā var atrasties vienlaicīgi.
Iepriekš ziņots, ka, visticamāk, Visticamāk, tuvākajās dienās varētu tikt pastiprināti Covid-19 ierobežojumi. Veselības ministrijā uzsvēra, ka pārsvarā prasības kļūs stingrākas tikai tiem, kam nav Covid-19 sertifikāta.
Tomēr, neatkarīgi no sertifikāta esamības, iedzīvotājiem jāgatavojas rindām pie veikaliem. Tiklīdz kumulatīvais rādītājs pārsniegs 120, tirdzniecības punktiem, bibliotēkām, muzejiem un pārējiem pakalpojumu sniedzējiem, atkal būs jānodrošina, ka uz vienu apmeklētāju ir 25, nevis 15 kvadrātmetru platība.
Ekonomikas ministrija uzstājās ar iniciatīvu pagaidām atstāt nemainīgu platības prasību, bet līdz šim par to vēl nav panākta vienošanās Valsts kancelejas vadītājā Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupā.
В Риге открылся российский магазин-дискаунтер торговой сети Mere - Sputnik Latvija, 1920, 29.08.2021
Latvijā
Nākošnedēļ iespējami jauni ierobežojumi Covid-19 dēļ
Ziņu lente
0