Pasaulē

Supermārketu "Mere" tīkla īpašniece debitējusi Forbes sarakstā

© Sputnik / Sergey MelkonovВ Риге открылся российский магазин-дискаунтер торговой сети Mere
В Риге открылся российский магазин-дискаунтер торговой сети Mere - Sputnik Latvija, 1920, 26.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Forbes nav izdevies aprunāties ar Valentīnu Šnaideri vai saņemt viņas fotogrāfiju, tomēr žurnāla eksperti novērtējuši viņas īpašumu apmēru.
RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Žurnāls Forbes sastādījis 25 bagātāko sieviešu sarakstu Krievijā.
Piektajā vietā sarakstā nonākusi Valentīna Šnaidere: viņas ģimenes, veikalu "Svetofor" (Mere) tīkla īpašnieku, kapitālu Forbes novērtēja 650 miljonu dolāru apmērā.
В Риге открылся российский магазин-дискаунтер торговой сети Mere - Sputnik Latvija, 1920, 29.03.2021
Krievu šņabis par 3 eiro un desa par 1 eiro Latvijā. Vērtē latviešu mediji
Krievijā lielākā zemo cenu veikalu tīkla "Svetofor" pirmais veikals vēra durvis 2009. gadā. iepriekš Šnaideru ģimene, brāļi Sergejs un Andrejs, kā arī viņu māte Valentīna, kas reģistrējusi vairāk nekā 50 ar mazumtirgotāju saistītas juridiskās personas, nodarbojās ar alkohola tirdzniecību.
11 gadu laikā tīkls izauga no viena veikala Sibīrijā līdz vairāk nekā 2000 tirdzniecības punktu Krievijā, Ķīnā, Baltkrievijā un Kazahstānā. Dzimtenē uzņēmums ierindojies lielāko pārtikas mazumtirgotāju pirmajā desmitā. Aģentūra Infoline vērtēja, ka "Svetofor" ir visātrāk augošais pārtikas tirdzniecības tīkls pēc 2020. gada rezultātiem.
Pēdējos 3 gadus uzņēmums mēģina paplašināties ES tirgos ar zīmolu Mere. Jau četri tīkla veikali strādā Vācijā, tāpat Mere atvērušies Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā un Serbijā. Tīkls plāno sākt darbu Spānijā, Francijā, Grieķijā un Lielbritānijā. Pirmā Mere veikala atvēršana Latvijā izraisīja ažiotāžu. Pārsvarā – zemo cenu dēļ.
В Риге открылся российский магазин-дискаунтер торговой сети Mere - Sputnik Latvija, 1920, 23.03.2021
"Tādu cenu nav": mazumtirgotājs no Krievijas pārveidos tirdzniecības nozari Latvijā?
Jāpiezīmē, ka Šnaideru ģimenes dzīves veids ir ļoti kluss, – divu mēnešu laikā Forbes nav izdevies sazināties ar kādu no ģimenes locekļiem, saņemt Valentīnas Šnaideres fotogrāfiju vai vismaz uzzināt, cik veca viņa ir.
Krievijas bagātāko sieviešu reitinga līdera vietu pirmo reizi ieņēmusi interneta veikala Wildberries īpašniece Tatjana Bakaļčuka (viņas īpašums sastāda 13 miljardus dolāru). Pēdējā gada laikā viņas kapitāls pieaudzis par 1200%. Šī rādītāja ziņā viņa ieņēma otro vietu starp visiem miljardieriem pasaulē kno Forbes šī gada reitinga.
Ziņu lente
0