Krievijā

Divas reliģiskās organizācijas no Latvijas atzītas par nevēlamām Krievijā

© Sputnik / Максим БлиновЗдание Генеральной прокуратуры РФ на ул. Большая Дмитровка в Москве
Здание Генеральной прокуратуры РФ на ул. Большая Дмитровка в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 26.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ģenerālprokuratūra uzsvēra, ka abu organizāciju darbība apdraud Krievijas konstitucionālās iekārtas pamatus un drošību.
RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Krievijas Ģenerālprokuratūra atzinusi par nevēlamu divu Latvijas reliģisko organizāciju: starptautiskās kristīgās kustības "Jaunā paaudze" un Evaņģēlisko kristiešu baznīcas "Jaunā paaudze" darbību Krievijā.
Resora preses dienests informēja, ka lēmums pieņemts, iepazīstoties ar Krievijas Ģenerālprokuratūrā saņemtajiem materiāliem.
"Pieņemts lēmums atzīt par nevēlamu sekojošu nevalstisku organizāciju: starptautiskās kristīgās kustības "Jaunā paaudze" (Latvijas Republika) un Evaņģēlisko kristiešu baznīcas "Jaunā paaudze" (Latvijas Republika" darbību Krievijā.
Sarakstā iekļautas arī divas Ukrainas organizācijas - Ukrainas kristīgās baznīcas "Jaunā paaudze" evaņģēlisko kristiešu garīgā pārvalde un garīgā mācību iestāde "Starptautiskā Bībeles koledža "Jaunā paaudze"".
Ģenerālprokuratūra uzsvēra, ka abu organizāciju darbība apdraud Krievijas konstitucionālās iekārtas pamatus un drošību.
Неонацисты в Германии. Архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 20.06.2019
Viedoklis
Pasaulē izplatās "Suverēnu" sektas – bīstama nostalģija un anarhija
Resors informēja, ka ārvalstu vai starptautiskas nevalstiskas organizācijas atzīšana par nevēlamu Krievijā paredz arī dibināšānas aizliegumu valsts teritorijā un iepriekš izveidoto struktūrvienību darbības pārtraukšanu. Par šo organizāciju darbības īstenošanu Krievijas teritorijā likumdošanā paredzēta administratīvā un kriminālā atbildība.
Informācija par pieņemto lēmumu nosūtīta Krievijas Tieslietu ministrijai iekļaušanai datu apkopojumā par ārvalstu un starptautiskajām nevalstiskajām organizācijām, kuru darbība Krievijā atzīta par nevēlamu.
Ziņu lente
0