Latvijā

Latvijā ieradušies pirmie bēgļi no Afganistānas

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСитуация в Афганистане после смены власти
Ситуация в Афганистане после смены власти - Sputnik Latvija, 1920, 25.08.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija cenšas sniegt palīdzību afgāņiem, kuri sadarbojās ar Latvijas militāro kontingentu Afganistānā.
RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Latvijā ieradušies divi Afganistānas pilsoņi ar ģimenēm, kam valsts gatava sniegt patvērumu, pastāstīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs LTV raidījumā "Rīta panorāma".
Rinkēvičs atgādināja, ka varas maiņa Afganistānā patlaban apdraud tās iedzīvotājus, it īpaši ES un NATO sabiedrotos. Pēc viņa vārdiem, Latvija pūlas sniegt palīdzību afgāņiem, kuri sadarbojās ar Latvijas militāro kontingentu Afganistānā un citām Eiropas struktūrām.
Taliban izgāja ielās un soļoja afgāņu priekšā ar ieročiem rokās - Sputnik Latvija, 1920, 20.08.2021
Video
Talibu armijas parāde Kabulā
Patlaban Latvijā ieradušies pirmie afgāņi ar savām ģimenēm, ar citiem, ministrs precizēja, izveidots pozitīvs kontakts, kas dāvā cerību viņus glābt. Politiķis nolēma neizpaust nianses, lai neapdraudētu šos cilvēkus un viņu ģimenes locekļus.
Iepriekš Latvijas ĀM sadarbībā ar Aizsardzības ministriju atrada 8 Afganistānas pilsoņus, kuri palīdzējuši Latvijas armijas pārstāvjiem NATO operāciju īstnošanā. Aizvadītajā nedēļā dažus izveda Spānijas kara lidmašīna.
Situācija Afganistānā īpaši saasinājusies pēdējo nedēļu laikā līdz ar radikālās kustības "Taliban"* uzbrukumiem lielpilsētām. Drīz kaujinieki iegāja Kabulā un pārņēma kontroli pār prezidenta pili. Afgnistānas prezidents Ašrafs Gani paziņoja, ka pametis valsti, "lai novērstu slaktiņu". "Taliban"* politiskā ofisa pārstāvis Muhameds Naims paziņoja, ka karš Afagnistānā beidzies.
* Krievijā un vairākās citās valstīs aizliegts teroristisks grupējums
Radikālās kustības Taliban* kaujinieki Kabulā - Sputnik Latvija, 1920, 16.08.2021
Viedoklis
Šoks un šausmas: pasaule ieraudzījusi savu likteni Afganistānā
Ziņu lente
0